Kdz.Ereğli'de yoğun kar yağışı nedeniyle damı çöken ahırda bulunan 2 hayvan telef oldu. İlçeye bağlı Düzpelit Köyü'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Hüseyin Duman'a ait çok sayıda büyükbaş hayvanın bulunduğu ahırın çatısı biriken kar kütlesine dayanamayıp yıkıldı. Çökme sonrası çatının altında kalan hayvanlardan 2'si telef olurken bazı hayvanlar kurtarıldı, bazıları ise yaklaşık 1 metrenin üzerindeki karın altında kaldı. Köy Muhtarı Muhittin Karabulut, yaptığı açıklamasında, bölgedeki kar yağışı nedeniyle köye ulaşımın gerçekleştirilemediğini belirterek şunları söyledi:

"ENDİŞE DUYMAKTAYIZ"

"Hüseyin Duman'a ait içerisinde çok sayıda büyükbaş hayvanın bulunduğu ahırda kat kütlesi nedeniyle çöktü. Bir kaç hayvan telef oldu. Bazı hayvanları kurtardık bazıları ise karın içerisinde kaldı. Yollarımız kapalı olduğundan telef olan hayvanları yerinden kaldıramıyoruz. Sağlık açısından ileriki günlerde sorun yaşamaktan endişe duymaktayız. Bununla geçmiş olsun.

"MAĞDURİYET GİDERİLSİN"

Köyümüzde kar kalınlığı 1 metre 20 santim olduğundan yağan kar ağırlaşması nedeniyle başka kazalarda meydana gelebilir. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olmalarını rica ederim. Yollarımız kapalı, elektrikler kesik, suyumuz akmıyor, haberleşmede sıkıntımız var. Biran evvel bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz"