CİDDİ MAĞDURİYET VAR

Ballı Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ulaşımın her iki noktasına Türk bayrakları astı, güzergaha da çöp konteynırları, tahta ve dolap koyarak trafiğe tamamen kapattı. Sarıkaya Köyü Muhtarı Remzi Hamurcu gazetecilere yaptığı açıklamasında, taş ocağında çalışan araçların Sarıkaya, Ormanlı köylerinde ciddi mağduriyete neden olduğunu söyledi.

 

"DEFALARCA MÜRACAAT YAPTIK"

"Tozdan ve dumandan duramıyoruz" diyen muhtar Hamurcu, "Yollarımızın hali çok kötü. Vatandaşımız camlarını dahi açamıyor, biz yolun biran önce düzgün hale getirilmesini ve araçların burada da bu şekilde çalışmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın, yaşama hakları var. Muhtar olarak da mahçup oluyoruz. Daha önce defalarca kez bu sorunumuzu anlatan müracaatları yaptık. Çok süratli gidiyorlar, 40 yıllık arabacıyım bu şekilde araç ben kullanmadım. İnsanlarımız hayvanları ile dahi köy içerisinde bir yere gidemiyor" dedi.

 

"İLLAKİ ÇOCUĞUMUN ÖLMESİ Mİ LAZIM"

Köy sakinlerinden 3 çocuk annesi Ayşe İnce de tır ve kamyonların süratli giderek tehlike oluşturduğunu anlatarak şunları söyledi: "Camlarımızı bile açamıyoruz. Üzerimize üzerimize geliyorlar. Çocuğumu evimin önüne koyamıyorum, illaki bu çocuğumun ölmesi mi lazım? Kum ve tozdan duramıyoruz. Mağduriyetimizin biran önce giderilmesini istiyoruz"

 

İLÇE JANDARMA KOMUTANI İKNA ETTİ

Olay yerine gelen Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ünsal Demir de Sarıkaya Köyü Muhtarı Remzi Hamurcu, Ormanlı Köyü Muhtarı Ahmet Çelebi ve köy sakinleri ile konuşarak eylemi sonlandırmalarını, gerekli talepleri yetkililere ileteceğini söyledi.

 

2,5 SAAT ULAŞIMA KAPANDI

Demir, "Yetkililerimiz ile görüştük. Konuyu anlayış ile karşıladılar, en kısa sürede çözüme kavuşturacaklar. Sıkıntınızın da farkındayız. Jandarma olarak biz hız denetimimizi ve uygulamalarımızı yapıyoruz. Valimiz, İl Jandarma Komutanımız konu ile ilgilenecekler, sorunu çözüme kavuşturacaklarını söylediler. Ben de iletiyorum" sözlerinin ardından köy halkı yaklaşık 2,5 saat kapattığı yolu ulaşıma yeniden açtı.

 




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)