19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Karadeniz Ereğli'de coşkuyla kutlandı. 
İlk tören Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki tören Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından sona erdi. Resmi bayramın ‘kutlama’ bölümü ise Anıt önündeki törenin hemen ardından Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda gerçekleştirildi. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili seçilen Saffet Bozkurt, CHP'den Zonguldak Milletvekili seçilen Eylem Ertuğrul, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile diğer protokol üyelerinin katıldığı tören hafif yağmur altında yapıldı.

"ARMAĞAN ETMİŞTİR"
Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Çelik, tören konuşmasında, en büyük eserin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirterek, “kurtuluşa giden süreçte, diğer mazlum milletlere de örnek teşkil eden, asil milletimizin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiği kurtuluş savaşı, onurlu mücadele sonunda zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye'nin temelleri atılmıştır. Büyük Atatürk, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni, geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiş, milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere bayram olarak armağan etmiştir” dedi.

NESİLLER YETİŞİYOR…
Çelik, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:  "Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, sporda, teknolojide ve sanatta gençlerin enerjilerine, heyecanlarına, arzularına ve hayallerine bu ülkenin ihtiyacı var. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle geleceğe yürüme, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Bunu yaparken, nesillerimizin geçmişleriyle, ecdadımızın mirası olan medeniyet mirasımızla bağlarını güçlendirmeyi de çok önemli bir görev kabul ediyoruz. Devletimizin bir rüya çınarı olduğunu unutmadan yolumuza devam ediyoruz. Hak ve adaletten başka terazi, ahlak ve imandan başka huzur, ilim ve irfandan başka yol olmadığını idrak etmiş; milletine, bayrağına ve devletine nasıl hizmet edeceğini düşünen nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki; bir toplumda genç nesiller geçmişinden habersiz, temel değerlerine ve geleneklerine yabancı yetişirse, o ülke kendine sağlam bir gelecek inşa edemez. Bizler adaleti, hakkaniyeti ve merhameti esas alan, her insanın hukukunu gözeten, büyük medeniyetler kurmuş, insanlığa örnek şahsiyetler yetiştirmiş bir geleneğin takipçileriyiz.

“SÖZ VERİYORUM”
Bizler tarihe yön vermiş muhteşem bir geleneğin varisleriyiz. Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak milli mücadelemizin 104 yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım. Aziz milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için fedakârca mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bıraktıkları aziz emanete gençlerimizle birlikte sahip çıkacağımıza, onu iftiharla koruyup gözeteceğimize söz veriyorum."

SPOR GÖSTERİLERİ İLGİ İLE İZLENDİ
Törende renkli görüntüler de oluştu. Öğrencilerden kurulu halk oyunu ekiplerinin yerel danslarının izlenmesinin ardından, farklı spor branşlarındaki sporcular yeteneklerini gösterdi. Stat içinde kurulan stantlar gezildi. Hafif yağmur altında gerçekleştirilen programına ilgi büyüktü.

TEK YOL BURSA'YI YENMEK... TEK YOL BURSA'YI YENMEK...

WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.12WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.12 (3)WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.12 (1)WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.12 (2)WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.11WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.11 (2)WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.11 (3)WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.10WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.11 (1)WhatsApp Image 2023-05-19 at 13.26.10 (1)