Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı'nın katılımıyla yonca tohumu dağıtım töreni yapıldı. Zonguldak  İl Müdürlüğü Eğitim Merkezinde  törene ilgili şube müdürleri, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Etkinlikle ilgili şu  yazılı açıklama gönderildi:

Törende açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Cemalettin ÇATAKLI bereketli bir yıl diledi. Yapılan desteklere atıfta bulunan İl Müdürümüz geçmiş yıllarda her üreticinin yararlanamadığı yonca tohumundan İlimiz Valisi Sayın Ahmet ÇINAR'ın da katkılarıyla isteyen bütün üreticilerimize verebilecek duruma geldiklerini söyledi. İl Müdürümüz Cemalettin ÇATAKLI dağıtımı yapılan tohumların çiftçilerimiz için daha verimli üretimler yaparak ilimize dolayısıyla da ülkemize katkıda bulunacağını söyledi. Kahraman Mehmetçiğimizin sınır ötesinde dış güçlere karşı yaptığı mücadeleyi örnek gösteren İl Müdürümüz, bizlerin de dış devletlerle tarım ve hayvancılık alanlarında bu gibi desteklerle mücadele edeceğini belirtti. Bu yıl dağıtılan yem bitkilerinin 10.000 büyükbaş hayvanın 6 aylık besi süresindeki kaba yem ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Konuşmasını törene gelen çiftçilere teşekkür ederek bitiren İl Müdürümüz daha sonra ilk yonca tohumunu üreticiye vererek tohum dağıtımını başlattı.