Kdz. Ereğli Berberler ve Kuaförler Odası’nın yayımladığı tarifeye göre, berbere gidip de traş olmak mümkün değil. Bundan böyle herkes,  kendi evinde jilet bıçağı ve  traş makinesi bulundurmak zorunda. Çünkü fiyatlar öyle bir uçuk ki, akıl tutulması gibi bir şey!

Kdz. Ereğli Berberler ve Kuaförler Odası’nın açıkladığı tarifeye göre; sakal traşı 15, saç tıraşı da 30 lira. Ereğli’de 45 lira olan saç sakal ve yıkama, İzmit merkezde ise 20 lira. Yeni tarifeyi değerlendiren Berberler “Biz bu tarifeyle sinek avlarız” diye yorum yaparken, Berberler ve Kuaförler Odasının kararının altında Esnaf ve Sanatkarlar Odasının da imzası ve onayı bulunuyor.

18 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olan ve ilçedeki tüm berberler ve kuaförlerin işyerlerinin duvarlarında süslü bir biçimde asılı olan yeni  fiyat tarifesinin altında da koskocaman bir şekilde “YÖNETİM KURULU KARARIYLA TARİFENİN ALTINDA VE ÜSTÜNDE ÇALIŞMAK YASAKTIR” ibaresi bulunuyor.

PERFORMANS DÜŞÜRÜCÜ RAKAMLAR

Aynı tarifede ise damat traşı için 300 lira olarak yer alıyor. Yok yok yanlış yazmadık evet tam tamına üçyüz lira. Yani bir damat traş olduğunda 300 lira ödemek durumunda. 300 lira ödeyecek bir  damadın, anında krize gireceğinin bilincinde olan berberler de var. “Damat traşı ne demek? Üçyüz liralık ne traşı yapıyorsunuz? Bu traşta özel ne var?” sorumuza yanıt vermekte zorlanan berberler  “Odanın kararı” sözleriyle  yanıt vermekten kaçınıyorlar.

İZMİT’TEKİ TARİFE

Bu arada 4 Ağustos’ta 2019 tarihinde İzmit’in tam göbeğinde, çok işlek bir caddedeki berberin camında yazan rakamlar şöyle:

Saç kesim 10, sakal kesimi 7, yıkama 5 lira. Her üçünü birden yaptırdığınızda ise rakam 20 lira. Bu rakam Ereğli’de 45 lira.

(Haber Eyüp Bektaş)