Kdz. Ereğli Belediyesi'nin hazineden kiraladığı arazide inşa ettirdiği Yöresel Evler Projesi,  hazinenin belediyeye yeşil alan için verdik, bu nedenle yaptığınız binaları yıkın emri üzerine projeyi kurtarmak isteyen belediye yeni bir çalışma başlattı.  

 

Belediyenin teknik ekipleri hazinenin yıkın emri üzerine aynı alanla ilgili olarak yeni bir rekreasyon projesi hazırlayarak belediye meclisinin onayına sundu. AKP'li üyelerin katılmadığı meclis toplantısında, mevcut üyelerin tamamı tarafından oybirliği ile kabul edilen rekreasyon projesi çerçevesinde hazineye başvuracak olan belediye, bu alanları kiralama talebinde bulunacak.

 

BELEDİYENİN YER TAHSİS ETTİĞİ DERNEKLER

 

Kdz.Ereğli'de ikamet eden Düzceliler Derneği,

Kdz.Ereğli Kafkas Kültür Derneği,

Yığılca Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği,

Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği,

Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,

Kdz.Ereğli Ardahanlılar Yardım Derneği,

Kdz.Ereğli Kültür Tanıtım ve Yaşatma Derneği,

Yeniceliler Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği,

Gümüşhaneliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,

Devrek ve Gökçebey Kültür ve Dayanışma Derneği,

Trabzonlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,

Çankırı İli Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,

Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği,

Alevi Kültür Derneği Kdz.Ereğli Şubesi,

Bartın ve İlçeleri Yardımlaşma Kültür Derneği,

Kars Kafkas Foklor Derneği.

 

Rekreasyon Nedir ?

Rekreasyon; yenilenme, yeniden yaratılma veya yeniden yapılanma anlamına gelen Latince recreation kelimesinden gelmektedir. Türkçe karşılığı yaygın bir şekilde boş zamanı değerlendirme olarak kullanılmaktadır. Bu ise, bireylerin ya da toplumsal kümelerin boş zamanlarında gönüllü olarak yaptıkları dinlendirici ve eğlendirici etkinlikler anlamını taşımaktadır.

Rekreasyonun, yeniden yaratma anlamındaki klasik yaklaşımını göre; rekreasyon kişiyi zorunlu iş etkinliklerinden sonra yenileyen, dinlendiren ve gönüllü olarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır.

Modern anlamda bir sosyal kurum, bilgiler topluluğu ve profesyonel bir çalışma alanı olarak rekreasyon; işten bağımsız, kendi içinde değerli olan, kişinin pek çok önemli ihtiyacını karşılayan dolu ve mutlu bir yaşam aracıdır.

Bu yaklaşımla rekreasyon, en yaygın olarak, insanların gönüllü olarak boş zamanlarında katıldıkları ve kişisel olarak doyum sağladıkları aktiviteler olarak tanımlanabilir.

Rekreasyon, insanların temel ve çağdaş bir ihtiyaçları olarak nitelendirilirken, insanın boş zamanı için değerli olan faaliyetleri eğitimleri, imkânları ve danışmanlık hizmetlerinin tamamını kapsamaktadır.

Rekreasyon, kişiyi hayata bağlayan dinlendirici, eğlendirici, meşgul edici veya bu etkinliklere katılmak suretiyle ruhen ve bedenen bir canlılığı elde etmektir.İnsanın, yoğun çalışma yükü, rutin hayat tarzı veya olumsuz çevresel etkilerden tehlikeye giren veya olumsuz etkilenen bedeni ve ruhi sağlığını tekrar elde etmek korumak veya devam ettirmek aynı zamanda zevk ve haz almak amacıyla, kişisel doyum sağlayacak, tamamen çalışma ve zorunlu ihtiyaçlar için ayrılan zaman dışında kalan bağımsız ve bağlantısız boş zaman içinde, isteğe bağlı ve gönüllü olarak ferdi ve grup içinde seçerek yaptığı etkinliklere rekreasyon denir