Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle iftarlarına 23 Temmuz akşamı Süleymanlar Mahallesi’nde devam edildi.
“31 Mahallede 31 İftar” adı verilen etkinlik çerçevesinde Yöresel Kültür Evleri’nde düzenlenen iftar programında bin 350 Süleymanlar Mahallesi sakini misafir edildi. İftara Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, çok sayıda Belediye Meclis Üyesi, bazı İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve parti örgütü yöneticileri ile Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Soyarslan da katıldı. İftar yemeğinin en önemli misafiri ise Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan’dı.
Saat 20.00’de Yasin-i Şerif okunmasıyla başlayan iftar programında Müftü Erkan Süleymanlar Mahallesi sakinlerine hitaben kısa bir vaaz verdi. Vaazında Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından mahallelerde gerçekleştirilen iftar programlarının, halkın birlik ve bütünlüğünün sağlanması açısından taşıdığı öneme işaret eden Müftü Mustafa Erkan, İslam Dini’nde helal kazancın önemine vurgu yaptı. Erkan, tüm Ereğlililerin helal kazançla oruç tutup iftar yapmalarını diledi.
Müftü Erkan’ın vaazından sonra konuklara hitap eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, Yöresel Kültür Evleri’nde düzenlenen iftar programına yoğun katılım gösteren Süleymanlar Mahallesi sakinlerine teşekkür etti. Bir akşam önce Orhanlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar programına, önceden belirlenen rakamın çok çok üzerinde katılım gerçekleştiğini ve bundan da mutluluk duyduklarını kaydeden Posbıyık; “Orhanlar Mahallesi’nde olduğu gibi Süleymanlar Mahallesi’nde de iftarımıza yoğun bir katılım gerçekleştirildi. Bu akşam burada muazzam bir tablo var. Sizleri burada görmek, birlik ve beraberlik içinde görmek her şeyden daha güzel. Son zamanlarda ülkemizin ve ilçemizin bu bütünleşmeye ihtiyacı var. Burada, hep birlikte oruç açmak kadar bu bütünlüğü sağlamak da önemli” dedi.  Posbıyık’ın konuşmasının ardından yapılan dua ile oruçlar açılırken, yemek sonrası kısa bir konuşma yapan Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Soyarslan, böyle önemli bir organizasyonu mahallelerinde gerçekleştiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ve ekibine şahsı ve mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Soyarslan teşekkür duygularının ifadesi olarak da Posbıyık’a çiçek takdim etti. Saat 21.30 sularında sona eren iftar yemeğinin ardından Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Başkan Yardımcısı Nezih Anıl ve Özkan Özyağcı, Belediye Meclis Üyesi Hamdi Çakır ve Başkanlık Danışmanı Kemal Özer ile birlikte Yöresel kültür Evleri’ndeki Gümelililer Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Posbıyık ziyaretinde Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu ve dernek yöneticileri ile bir süre görüştü.