Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda yöresel ürünlerin büyük mağaza raflarında yer alması ile ilgili konuların ele alındığı bir toplantı yapıldı.

Geçtiğimiz yıl perakende ticaretin düzenlenmesi hakkındaki kanunla; "Yer ve raf tahsisi" başlığında "Hızlı tüketim mallarının satışının yapıldığı büyük mağaza ve zincir mağazalar ile bayi işletme ve özel yetkili işletmelerde satış alanlarının en az yüzde birine tekabül edecek şekilde raf alanı, mağazanın bulunduğu ilde üretilmesi kaydıyla coğrafi işaretli olarak tescil edilen veya coğrafi işaretli olarak tescil edilmemiş olsa bile meslek kuruluşlarının uygun görüşü alınarak ticaret il müdürlüklerince belirlenen hızlı tüketim malı niteliği taşıyan yöresel ürünlerin satışına ayrılır " hükmüne yer verilmesi hatırlatılan toplantıyla ilgili ZTSO’dan şu açıklama yapıldı.

 



Yöresel ürün üreticileri ve büyük market sahiplerinin bir araya geldiği toplantıda önümüzdeki süreçte, yürürlüğe giren kanuna uygun olarak Zonguldak iline ait yöresel ürünlerin belirlenen oranlarda mağaza raflarında satışa sunulması konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir" Bilindiği üzere söz konusu düzenleme ile ilgili Oda olarak çalışmalara başlamış ve üyelerimize yöresel ürünlerini bize bildirmeleri çağrısında bulunmuştuk. Odamıza geri dönüşler oldu. Bugün de büyük market yetkilileri ve yöresel ürün üreten üyelerimizi buluşturduk. Prensip olarak yöresel ürünlerin büyük marketlerimizin raflarında yer alması konusunda anlaştık. Herkese hayırlı olsun " dedi.