Saadet Partisi (SP) Zonguldak Milletvekili adayları ve partililer iftar programında bir araya geldi. Nazar Kebap Salonu'nda gerçekleştirilen iftar programı sonrası Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Burak Erol, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

EREĞLİ FARKI

Erol açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ereğli halkı çok duyarlı, güzel bir memleket. Seçim çalışmaları Ereğli'de oldukça güzel geçti, güzel oy alacağımıza da inanıyorum. Biz ilk ittifak görüşmesini AK Parti ile yaptık. AK Parti, ittifak yapmak istedi fakat Milliyetçi Hareket Partisi bizi istemedi. 'Amerikasız bir Türkiye, faizsiz ekonomik düzen, üretim ekonomisine geçiş süreciniz var mı?' dedik, bunlara cevap vermediler.

 

"EVET İTTİFAK YAPTIK"

Biz de CHP ve İYİ Parti ile anlaştık. Burada bir Millet diğer tarafta Cumhur ittifakı var, vatandaş tercihini yapacak. AK Troller tarafından bu birlikteliğe çok tepki var, bize siz CHP ile mi beraber siniz? diyorlar, evet biz CHP ile beraberiz. Daha önce Erbakan, CHP ile koalisyon kurdu, çok güzel icraatlar yaptık. CHP ile ittifakta herhangi bir sakınca yok.

 

"SORUNLAR HEP DURUYOR"

Zonguldak'ın çok sorunları var. İktidar partili 3, CHP 2 milletvekili çıkardı. Devrek-Zonguldak yolu duruyor, TTK'nın, tersanelerin sorunu hep duruyor. AK Partili bir milletvekili geçen gün dedi ki, 'TTK'nın sorunlarını tespit ettik' diyor, buna gülerler, yapmayın bunu. Diğer partilerin projesi yok diyorlar.  Bizim projelerimiz var. Devlet Planlama Teşkilatının kapısına kilidi kim vurdu? Kilidi vurdunuz köprüleri, yolları, havalimanları, üst, alt geçitlerini fizibilite yapmadan yaptılar, bak köprülerden devletin cebinden para çıkıyor. Metal yorgunluğu olan bir teşkilat artık çalışamaz. Ben teknik adamım. Yorgun, metal çöpe atılır, çalışmaz. Adalet, refah için değiştirin diyoruz"