Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Zonguldak'ın sesini her yerde duyurmaya çalıştıklarını ve en ücra köşede dahi Zonguldak halkına sahip çıktıklarını belirterek, 24 Mart tarihinde gerçekleştirilecek genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

 

 

Almanya'da faaliyetini sürdüren ve yaptığı sosyal projelerle adından söz ettiren Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Yukarıbaş, 24 Mart tarihinde yapacağı kongre öncesi aday olmayacağını açıkladı. Yukarıbaş yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: 24 Mart 2013 tarihinde yapacağımız 9. Olağan Genel Kurulumuzda, 10 yıldır görev yaptığımız, her geçen gün çıtasını daha da yükselttiğimiz, taşın altına elimizi değil, tüm vücudumuzu koyduğumuz, tüm ailemizle beraber gece gündüz çalıştığımız, Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu ve Başkanlığına, yeni projelerle beraber, yeni başkan adaylarının önünü açmak için, hizmet çıtasını daha da yükseltmek için aday olmayacağım.

 

KAPI HERKESE AÇIKTIR

Her Zonguldaklılar Derneği üyesi, Yönetim Kurulunda görev alabilir. Almanya Zonguldaklılar Derneğinin kapısı herkese ardına kadar açıktır. Genel Kurula kadar, gelsinler projelerini ve kendilerini bizlere anlatsınlar. Bizler görev yaptığımız süre içinde, özveri ile çalışıp, tüm ailemizle beraber bu derneğe sahip çıkıp, varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Zonguldak'ı her yerde tanıtıp, Zonguldak'ın sesini her yere duyurduk. En ücra kösedeki hemşehrimize sahip çıkmaya çalıştık.

 

GÖREV ALMAK İSTEYENLER GELSİN

Maaşsız bir milletvekili gibi vatandaşımızla ilgilendik. Gönüllü ve parasız komando askeri gibi çalıştık. Tabi ki görevimizin son saniyesine kadar bu şekilde çalışıp, en güzel jübileyi yapacağız. Buyursunlar, görev almak isteyenler gelsinler, onlarda görev alsınlar, onlarda taşın altına ellerini ve vücutlarını koysunlar. Tüm üyelerimizi 24 Mart tarihinde yapacağımız secime bekliyoruz. Muhabbet, selam ve saygıyla

 

YUKARIBAŞ'A DEVAM ET BASKISI

Başkan Erol Yukarıbaş geçtiğimiz ay Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Antalya'da düzenlenen "Ortak Akıl Platformu Çalıştayına" davet edilmiş Zonguldak'lı gurbetçilerin yaşadığı sıkıntıları en yetkili noktalara taşımıştı. Her yıl düzenlenen ve binlerce Zonguldak'lıyı buluşturan dayanışma gecelerinde de aktif görev yapan Yukarıbaş'ın bırakacağını açıklaması kamuoyunda da büyük şok etkisi yarattı. Yukarıbaş ve ekibinin bir dönem daha bu görevi sürdürmesini isteyen gurbetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri baskı oluşturmaya başladı. Yıllardır ilçeler arasında yaşanan kopukluğun ortadan kalkmasında da etkili rol oynayan Yukarıbaş'ın bir dönem daha görevini sürdürmesi için AK Parti ve CHP'li Zonguldak Milletvekillerinin de araya girdiği öğrenildi. Bilindiği gibi Yukarıbaş, Zonguldak Havalimanının faaliyete geçmesinde de diğer yöneticiler gibi ciddi destek sağlamıştı.