Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Alaplı’da, yüksek rakımlı Belde ve köylerinde iki gündür etkili olan kar yağışıyla düşen hava sıcaklığının, fındığa zarar verdiğini bildirdi.

Türkoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışını fındığa zarar verdiği yönünde bilgiler geldiğini söyledi.

Fındığın dondan ne kadar etkilendiği yönünde bir çalışma yapılacağını ifade eden Türkoğlu, şöyle dedi:

“Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde devam ederken fındığın karanfillerinin erken açmaya başladığı dönemde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve ardından don, özellikle Gümeli Beldesi ve yüksek kesimlerdeki köylerde fındığa zarar verdiği belirtiliyor. Şu an için zararın ne kadar olduğunu bilemiyoruz ancak birkaç gün sürecek bir çalışmanın ardından nereleri don etkilemiş bunların tespiti yapılacak. Bizim tahminiz yüksek kesimlerdeki fındığın kar yağışı ve peşinden don olayı fındığı zarar verdiği yönündedir. Sahil kesimlerinde ise fındıkta her hangi bir zarar olmadığını düşünüyoruz. İleriki günlerde oda olarak bir çalışma yapacağız. Bizim üreticilerimizden her zaman isteğimiz Tarım Sigortası yaptırmasıdır.” (Haber Cem Sürmeneli)