Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yeni yüksek lisans ve doktora programları açıldığı bildirildi.

 

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığının 28 Ocak 2014 tarihli toplantısında aldığı karar uyarınca, Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yeni lisansüstü programların açılması uygun görüldüğü bildirildi. Bülent Ecevit Üniversitesinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

 

AKADEMİK EĞİTİM İMKANI

Bu karar uyarınca Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Nanoteknoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları ile Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programında, lisansüstü eğitim vermeye başlayacak. Nanoteknoloji Mühendisliği yüksek lisans ve doktora eğitimi, fizik, kimya, biyoloji bilim dalları ile elektrik-elektronik, malzeme, çevre, biyomedikal mühendislikleri gibi farklı disiplinlere açık ve esnek bir yapıya sahip. Bülent Ecevit Üniversitesi Yüksek lisans ve doktora eğitimine kabul edilen öğrenciler, Nanoteknolojik malzemelerin nanometre mertebesinde tasarımı, üretimi, montajı, karakterizasyonu ile bu malzemelerden elde edilmiş fonksiyonel sistemlerin uygulamalarını inceleyen ve hızla gelişen disiplinler arası araştırma-geliştirme faaliyetleri alanında öğrenim görecek, bilimsel ve akademik düzeyde eğitim alacaklar.  

 

“ÖZGÜN ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans Programına kabul edilen öğrencilere ise Moleküler Biyoloji alanındaki yeni gelişmelerin ışığında, teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Bu program sürecinde öğrencilerin alanlarında üst düzeyde bilgi ve deneyim kazanarak akademik kariyerlerinde ve iş hayatlarında yetişmiş, donanımlı bireyler olmaları hedefleniyor. Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans Programı, bitki veya hayvan hücrelerinin fizyolojik, biyokimyasal ve genetik özellikleri, hücreler arası ve hücre içi iletişim, sinyal iletim yolakları, insan genetiği, kanser biyolojisi ve genetiği, kök hücre ve çeşitli kalıtımsal hastalıklar gibi konuları kapsamakta. Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans programında, moleküler biyoloji, genetik, biyokimya, fizyoloji ve benzeri alanlarda özgün çalışmalar yapılacak”