Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açımlamada; İslam dünyası yükseköğretim kalite güvence ajansları temsilcilerinin 22-23 Eylül’de İstanbul’da bir araya gelecekleri bildirildi.

Üniversitenin açıklaması şöyle.

 

“Yükseköğretim kurumlarındaki kalite süreçlerinin ve kalite güvence sistemlerinin ele alınacağı oturumlarda İslam dünyasında yükseköğretimin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak. Ayrıca, İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) yönetim kurulu ve genel kurul toplantısı yapılacak. Toplantılara İslam dünyasının kalite güvence ajansları yöneticileri, yükseköğretim temsilcileri ile birlikte YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Üyeleri ve Üniversite Rektörlerinin de katılması bekleniyor.

 

İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (Association of Quality Assurance Agencies of the Islamic World; AQAAIW) Yönetim Kurulu ve Genel Kurul Toplantısı YÖK’ün ev sahipliğinde 22-23 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Ülkemizde ve İslam ülkelerinde yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmelerin ele alınacağı toplantının ardından, yuvarlak masa toplantısı ve çalıştay oturumları gerçekleştirilecek. Yükseköğretim alanında kalite odaklı çalışmaların değerlendirileceği oturumlara YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Üyeleri ve Rektörler de katılacak.

 

İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliğinin  Yönetim Kurulu Başkanlığını Bahreyn’den Dr. Jawaher Shaheen Al Mudhahki yapıyor. Dr. Al Mudhahki aynı zamanda Bahreyn Kalite Güvence Ajansı Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Birliğin Başkan Vekilliği görevini ise ülkemizi temsilen Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yürütüyor. Birlikte Yönetim Kurulu üyeliklerini ise Malezya, Endonezya, Suudi Arabistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cezayir, Sudan ve Uganda’nın temsilcileri üstleniyorlar.

 

YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ İSTANBUL’DA MASADA

İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği’nin 22-23 Eylül tarihleri arasında ülkemizde toplanması için önemli çalışmalar yürüten Prof. Dr. Mahmut Özer, birliğin başkan vekili seçildiği 27-29 Ekim 2013 tarihleri arasında Bahreyn’in başkenti Manama’da gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında Birliğin bir sonraki toplantısının ülkemizde yapılması için gerekli kararı aldıklarını ifade ederek “Yükseköğretim alanı tüm dünyada oldukça dinamik bir yapıya sahip. Ülkeler bir taraftan artan talebi karşılamak üzere yükseköğretim sistemlerini genişletirken diğer taraftan kalite güvence sistemlerinde gelişen şartlara uygun revizyonlar yapmakta, ve kalite güvence sistemlerinin avantajlarını da kullanarak kendi yükseköğretim sistemlerini uluslar arası alana taşımaktadırlar. Türkiye de de yükseköğretim alanında son yıllarda hem önemli bir büyüme hem de uluslar arası parametrelerdeki hızlı değişmelere eşlik edecek şekilde önemli dönüşümler yaşanmaktadır. İstanbul’da gerçekleşecek toplantı ile, İslam Dünyası yükseköğretim temsilcileri, kalite güvence ajansları yöneticileri ve temsilcilerine hem ülkemizin yükseköğretim sistemini, kurumlarını ayrıntılı bir şekilde anlatma ve tanıtma imkanımız olacak, hem de İslam dünyasında yükseköğretimin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerilerine birlikte kafa yorma fırsatımız olacak. Toplantı İstanbul Üniversitesi tesislerinde gerçekleştirilecektir. Bu organizasyonun ülkemizde gerçekleşmesine katkı sunan başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya olmak üzere, YÖK Üyelerimize teşekkür ediyorum. Organizasyona ev sahipliğini üstlendiği için İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

(Haber Merkezi)