Balcı Şirketler Grubu'nun her yıl düzenlediği geleneksel toplu iftar yemeği bu yıl farklı bir mekan ve farklı bir konsepte yapıldı.
Kdz. Ereğli belen Sanayi Sitesi yanında Balcı Balcı Şirketler Grubu'na ait Balcı Beton ve İnşaat Malzemeleri Satış yerinde açık havada halka açık düzenlenen iftara 2 bin kişi katıldı. İftara, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Ereğli eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar,  Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Genç, THK Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Kızılay Şube Başkanı Yusuf Oktay, Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek,  Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emine Çift, Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,  Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, ALPORT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Balcı Şirketler Grubu'na bağlı Fixkim tarafından üretilen strafor ürünlerin masa, tabure, tabak ve bardak olarak kullanıldığı iftar yemeğinde, kullanılan bu ürünlerin özelliği nedeniyle tüm alan beyazlara bürünmüştü.
Yemeğe katılamayan Zonguldak valisi Erdal Ata ile, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof Ercan Candan da birer telgraf gönderdiler. İftarda konuşan balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu başkanı ve İşadamı Yüksel Balcı, davetine gösterilen ilgiden büyük bir memnunluk duyduğunu belirterek önemli mesajlar verdi.

KARDEŞLİĞİN ADI İNSAN OLMAK

Balcı şöyle dedi: Temelde bütün insanlık aynı anadan, aynı babadan geldiğinden kardeştirler. Bu kardeşliğin adı insan olmak. Bugün gündemde olan, Somali'de, Sudan'da, Karadeniz'de, güneydoğu'da yaşayan insanlar kardeştir. İnsanlığı kurmanın yolu inançtan, merhametten, paylaşmadan, uyumdan, dostluktan ve eğitimden geçiyor. Yaratının kulları birbirini sevmelidir. Cenab-ı Allah ve gönderdiği peygamberler ve son peygamber Hz. Muhammed, bizlere, sevgiyi, barışı, dostluğu emrediyor. Bizlere tüm insanları sevin diyor. Dünyayı sevin, hayvanları sevin, canlıları sevin, şehrinizi sevin, mutlaka sevin diyor.

BİRLİK ve BERABERLİK MANZARASI

Bütün dünyayı, çevremizi, şehrimizi sevmemiz gerekiyor. Burada çok güzel bir manzara var. Bir birlik beraberlik manzarası var. Tabii şehrin kalkınması için birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Eğer şehrimizde birlik ve beraberlik varsa, yapmak istediğimiz her şeyi yapmamız mümkün. Bu birliği bozmak isteyen, ne yazık ki, insanların, bu şehrin moralini bozan, şehirdeki esnafı, işadamını, çalışanı, yerin 500 metre altında çalışanı, sıcak haddehanede bin derecenin karşısında çalışanı, işadamının, işvereninin moralini bozan, şehre küstüren, dışarıda iş arattıran bir kesim ve bunlara yardım edenler var. Bunların sonu gelecek, bunlar pişman olacak. Aslında Allah değişik musibetlerle onları cezalandırıyor ama bunlar farkında değil. Görmüyor, duymuyor, aynı yolda devam ediyorlar. Türkiye çok hızlı şekilde kalkınıyor. Dünyada Türkiye büyüme ölçeklerinde ilk sıralarda, ancak bu şehir buna ayak uyduramıyor. Bugün şehrin geldiği durumun sebebi, müsebbibi belli.

RAHATSIZ EDECİ ŞEYLER YAŞANIYOR

Ramazan huzur, bereket ayı. Ramazan için böyle bir konuşma yapmak istemezdim.  Ama son zamanlarda hakikaten çok rahatsız edici şeyler yaşıyoruz. Bu iftar için bile bir gecede binlerce gazete bastırıp dağıttılar. Onları Allah'a havale ediyorum. Camlı Kafe'de ürettikleri senaryoları yazdırıp binlerce gazete dağıttılar. Onları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bir büyüğümüz, 'Dövene elsiz, sövene dilsiz olacağız, elli defa da kırsalar, yine de kırılmadan yerimizde kalacağız, herkese sevgiyle, şefkatle kucaklayacağız ve yarınlarımıza birbirimizi severek, kafa kafaya, gönül gönüle, el ele yürüyeceğiz. Allah'ın imtihanlarında dişimizi sıkacak, gelse de celalinden cefa veya cemalinden vefa; ikisi de can-ı safa, lütfun da hoş, kahrın da hoş diyeceğiz' diyor. Allah niyetlerinizi kabul etsin diyorum.