Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı yazılı bir açıklama yaparak, evinin önünde belediye tarafından yapılan duvar yıkımı ile ilgili bilgi verdi ve belediye Başkanı Halil Posbıyık’a eleştirilerde bulundu.

Gazeteci Hüseyin Orhan’ın iletisinden gönderilen açıklama aynen şöyle:

“Bu konuda bugüne kadar açıklama yapma gereği hissetmediğini, ancak kamuoyundan sürekli olarak telefonlar, mesajlar ve meiller aldığını, meselenin kamuoyunda yaratmış olduğu huzursuzluktan üzüntü duyduğu için açıklama yapma gereği hissettiğini vurgulayan Balcı, şu an evinin olduğu arsayı 2000 yılında aldığını ve sınırların belirlenmesi için yıkılan duvarın da o tarihte yapıldığını söyledi.

2003 yılında inşaat ruhsatı alırken arsadan yola terk işlemlerinin yapıldığını söyleyen Yüksel Balcı,  ancak herhangi bir yol ihtiyacı olmadığı için müdahale yapılmadığını, bu nedenle de inşaatın temel vizelerinin ve diğer tüm izinlerin Belediye tarafından verildiğini, inşaatın iskanının alındığı tarihe kadar da belediye ekiplerinin tüm işlemleri ve çalışmaları sürekli olarak yerinde inceleyerek herhangi bir sorun bulamadıklarını ifada etti.

POSBIYIK BUNU KASITLI YAPTI

Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, bugün yapılan duvar yıkımının ise, Belediye başkanı adayı olarak Posbıyık’ın karşısına çıktığı için Halil Posbıyık’ın şahsi kini nedeniyle gerçekleştirilmiş olduğunu tüm kamuoyu tarafından bilindiğini vurguladı.

Yüksel Balcı şöyle dedi:

“Yol için arsamdan belediyeye terkte bulunduktan sonra da, yıkımdan önce de yol yapılması halinde duvarın yıkılmasında bir mahsurunun olmadığını belediyeye yazı ile bildirmiştim.

Ama ne yazık ki bugün sadece bahçe duvarı yıkılmıştır. Halil Posbıyık keşke burada şahsi kinini ön planda tutmayıp ekipleri oraya sadece duvar yıkımı için değil, yol yapımı için göndermiş olsaydı ve bölgeye hizmet verseydi. O bölgedeki vatandaşlar da biz de yoldan faydalanmış olsaydık. Belediye burada yol açsaydı bizde duvarımızı yeniden yapıp evimizi koruma altına alabilirdik.”

KİNİNİ BİLE ŞOVA ÇEVİRDİ

Yüksel Balcı açıklamasında, bir bahçe duvarı yıkımı için Posbıyık’ın kin ve nefretini de şova dönüştürdüğünü kaydederek, “Duvar yıkımına gidiliyor ama ev sahibine haber verilmiyor. Bir eve habersiz olarak ancak hırsızlık niyetiyle gidilir.

Sadece duvar yıkımı için Emniyet güçlerini ayağa kaldırmak, evin önüne emniyeti yığmak, basını oraya taşımak şahsi kinini şova dönüştürmek değil de nedir?” şeklinde konuştu.

SONUNDA KAPIMIZA KADAR GELDİ

Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, Halil Posbıyık’ın makamını kullanarak ailesini sürekli olarak taciz ettiğini, saldırdığını ve tahrik ettiğini de sözlerine ekleyerek, “Sonunda evimizin kapısına kadar geldi” dedi ve asla kendisinin aynı seviyeye düşmeyeceğini vurgulayarak, “Aynı seviyeye düşmek bizim aldığımız aile terbiyesine, kültürümüze ve anlayışımıza yakışmaz. Karadeniz Ereğlisi ve tüm bölge halkı bizi de tanıyor, kendisini de…

Kamuoyunun çok iyi değerlendirme yapacağına inanıyorum.
Zaten aldığım telefonlardan, mesajlardan ve meillerden kamuoyunun gerekli değerlendirmeyi yaptığını da görüyorum…

Biz kendisine O’nun üslubu ile cevap vermeyeceğiz. Bunu bizden beklemesin ve ailemizi tahrik edip taciz etmekle boşuna değerli vaktini harcamasın.

O değerli vakitlerini Ereğli’ye hizmet için harcasın…

Biz kendisine gereken cevabı ancak adalet ödünde, yargıda veririz. Bizim terbiyemiz ve sahip olduğumuz kültür bunu söyler…

Zaten ‘Halil Posbıyık’ olarak bize yapacağı hiçbir şey yok, o kutsal makamın verdiği yetkileri şahsi işleri için kullanarak yapabiliyor yapacağını… ” dedi.

BU NASIL BİR FANTAZİ?

Yüksel Balcı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın herkesin kendisi ve ailesi için küfrettiği iftiralarını attığını kaydederek, “Sanırım bundan da zevk alıyor. Bu nasıl bir fantazidir, nasıl bir hastalıktır merak ediyorum. Çünkü her zaman insanlar için ‘Bana küfrettiler’ diyor. Bu iftirayı bize de attı. Yukarıda da dediğim gibi, bizim aile terbiyemizde küfre yer yoktur” şeklinde konuştu.

KÖPEĞE YAPILAN MUAMMELE İNSANLIĞA SIĞMAZ

Yüksel Balcı, yıkım sırasında özellikle bahçede köpeğe yapılan muamelenin kamuoyunu ve kendilerini çok üzdüğünü de sözlerine ekleyerek, köpeğin çektiği acı ve gördüğü işkence nedeniyle hayvan hakları savunucularının bile kendisini arayarak üzüntülerini dile getirdiklerini söyledi.

Yüksel Balcı açıklamasında, bazı basında iddia edildiği gibi köpeğin pitbul olmadığını söyledi ve, “Köpeğin acı içerisinde kıvranarak kaçması bile Halil Posbıyık tarafından şov olarak kullanıldı. Köpeğin gazetecilere ve yıkım ekiplerine saldırmadığı açık seçik ortada ve görüntüleri izleyen herkes bunu biliyor, anlıyor… bir hayvanın çektiği acıyı da kendisine şov aracı yapmaktan kaçınmayan bir şahsiyetten ne beklenebilir ki…

Sokakta gezerken vatandaşların olaya karşı gösterdikleri duyarlılık ve tepki inanın beni çok ama çok etkiledi. Bu nedenle kamuoyuna teşekkür ediyorum” görüşlerine yer verdi.

Yüksel Balcı açıklamasını şöyle tamamladı:

“Görüyorum ki Ereğli halkı çok üzülmüş. Bu konuda destek veren eş, dost, arkadaş, tanıdık ve tanımadık herkese şükranlarımı sunuyorum.

Ereğli halkı müsterih olsun. Zaman her şeyin ilacıdır. Allah’ın adaleti bir gün elbet tecelli edecektir.”

Biz makamları işgal edip vaktimizi boş işlerle geçirmiyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz için üretiyor, istihdam ve katma değer yaratıyoruz. Biz kişiliğimizi, gücümüzü ve sahip olduklarımızı makamlarda elde etmedik. Çalışarak, üreterek zamanımızı verimli değerlendirerek elde ettik.

Üzüldüğüm en büyük konu, Karadeniz Ereğli’nin yıllarının boşa geçmesidir.”

Ereğli halkı üzülmesin

Hepsinin cevabı olacaz

Zaman

Alahın adaleti birgün tecelli edecektir.

Biz vaktimizi butür boş işlerle harcamıyoruz. Üretmeye isdihdam sağlamaya devam ediyoruz.”