Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden eski milli futbolcu  Selçuk Yula anısına Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubu tarafından Çaycuma Muharremşah İlk -Orta Okulu’na  “Selçuk Yula Kütüphanesi” kuruldu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak’tan Muharremşah köyüne gelen Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubu üyesi 60 kişi topladıkları 7 bin 500 kitabı okul kütüphanesine yerleştirdi. 

 

6 Ağustos 2013’te hayatını kaybeden futbolculuğu döneminde kamplarda sürekli kitap okuyan ve takım arkadaşlarını da bu konuda teşvik eden Selçuk Yula’nın “Kitap okumayan, Dostoyevski’yi bilmeyen kişi çok akıllı ve doğru futbol oynayamaz, futbolcu olamaz” sözleri Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubuna ilham verdi. Selçuk Yula Kütüphanesinin açılışına CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleri Orhan Çakmak ve Mahir Akşan,  Muharemşah Köyü Muhtarı Vasfi Yörübaş, okul müdürleri, öğretmenler katıldı.  Açılış öncesinde Muharremşah İlk – Orta Okulu öğrencileri tarafından kitap üzerine şiirler okundu,  kütüphanenin açılışına katkı sunanlara teşekkür konuşmaları yapıldı. 

 

“SELÇUK YULA ADINA KÜTÜPHANE KURMAK ÇOK ANLAMLI”
Kütüphanenin açılışında bir konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, kitabın aydınlanmadaki önemine vurgu yaparak, Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubuna teşekkür etti. Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubu adına konuşan Sevgi İlgezdi, Soma’da yaşamını yitiren madenciler ile Gezi’de yaşamını yitirenleri anarak başladığı konuşmasında Lefter ve Selçuk Yula’nın toplumsal konulara duyarlı sporcular olduklarına dikkat çekti. İlgezdi, Lefter Küçükandonyadis anısına Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Mahmut köyüne kütüphane kurduklarını söyleyerek, “Selçuk Yula adına maden şehri Zonguldak’ta kütüphane kurmak bizim açımızdan çok anlamlı. Kütüphanenin kurulma aşamasında bizlere yardımcı olan Eğitim Sen’e teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

“KÜTÜPHANEYİ HALKIN DA KULLANIMINA AÇACACAĞIZ”
Muharremşah İlk – Orta Okulu müdürü İbrahim Erman ise yaptığı konuşmada kütüphaneyi yalnızca öğrencilerin değil halkın da kullanımına açacaklarını söyleyerek Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubuna ve kütüphanenin kurulmasında bağlantıyı kuran Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol’a teşekkür etti. Erman, gelen kitapların bir kısmını Selçuk Yula adına ihtiyacı olan köy okullarına vereceklerini söyledi. Muharremşah İlk – Orta Okulu adına desteklerinden dolayı Sol Açık taraftar grubu üyelerinden Bahadır Eren’e plaket, Özcan Gökgöz’e madenci heykeli verildi. 

 

6 AĞUSTOS’TA YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Yapılan konuşmaların ardından Selçuk Yula Kütüphanesinin açılışı yapıldı ve Muharemşah halkı tarafından hazırlan kır kahvaltısı yapıldı.  Futbola Şekerspor’da başlayan daha sonra Fenerbahçe’de yıldızlaşan ve gol krallıkları yaşayan Yula 6 Ağustos 2013’te yaşamını yitirmişti.                                   

 

(Haber Merkezi)