Kdz.Ereğli'ye bağlı Yunuslu İlköğretim Okulu'nun ek binası düzenlenen tören ile açıldı. Törene Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'in de katılımı ile gerçekleştirilen törende konuşan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Devlet vatandaş işbirliğini gösteren küçük de olsa büyük bir anlamı taşıyan ek dersliğin açılışında burada olmaktan çok mutluluk duydum. Öncelikle eğitimin ve öğretimin ne kadar önemli olduğu hepimizce biliniyor, o konuda söylenecek bir şey yok. Söylenmesi gereken bizim ona katkımız ne bu eğitim ve öğretim noktasında nerede duruyoruz? En son yapılan düzenleme ile eğitim sistemimiz biraz eskiye döndük çünkü onun daha anlamlı daha güzel olduğunu dolayısıyla 4+4+4 eğitim sistemi getirilerek de çocuklarımızın yaş grupları itibariyle alacakları eği-timleri kendilerine uygun olması hem bulundukları ortam hem sosyal çevre itibariyle bunun anlamı ve güzelliği tüm unsurları ile ortaya çıktı. Bunun daha hayırlı ve daha güzel olduğuna inanıyorum. Eğitim ve öğretimin neresinde duruyoruz diye baktığımızda herkesin söyleyeceği bir şey olur ama ayinesi iştir lafına bakılmaz deriz, Yunuslu köyü bunun en güzel örneğini göstermiş. Kaymakamlığın önderliğinde köyde çok güzel bir örnek gösterilmiş, güzel bir eser ortaya çıkmış, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan'da eğitimin önemine dikkati çektiği konuşmasında şunları söyledi: Bu çok güzel bir örnek burada eğitim bir toplumun en önemli kriterlerinden bir tanesidir. Aristo diyor ki aydınlığa yüzünü dönenlerin göreceği tek şey kendi karanlıktır. Aydınlığın da temeli eğitimden geçer, bir toplumun en önemli kriteri ve varlığı tabiî ki eğitimdir. Bugün eğitime önem veren ülkelerin hepsi ileri ülkelerdir. Bakın Avrupa'ya bakın Japonya'ya eğitim seviyeleri yüksektir, eğitim seviyeleri düşük olanlara bakın Afrika'ya aradaki farkı çok rahat göreceksiniz. Yarınlara yapacağımız en önemli yatırım eğitimdir. Buraya kimin emeği geçtiyse başta Kaymakamımız İbrahim Çay olmak üzere herkese teşekkür ediyorum, çünkü bu emeklerin hiçbiri zayi olacak bir emekler değildir.
Okul Müdürü Servet Doğan'a Vali Erol Ayyıldız, Köy Muhtarı Rıfat Akdeniz'e AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Okul Aile Birliği Başkanı Şerafettin Karadeniz'e Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay tarafından teşekkür plaketi verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ek dersliğin arka bölümüne yapılması hedeflenen kapalı spor salonu için incelemede bulunuldu.