Zonguldak'ta yoğun mesai yapan bir hırsız, en son girdiği kahvede yorgunluk çayı içti.
Zonguldak'ın Tepebaşı Mahallesinde bir bakkalda hırsızlığa teşebbüs eden, 9 dolmuş ve birkaç eve giren hırsız, son olarak girdiği kahvede keyif çayı içti. Tepebaşı Mahallesinde bulunan Celal Tekin'in evinin önündeki dolap çekmecesinde bulunan murç ve kerpeteni alan şahıs, aynı kişiye ait 20 metre aşağıdaki bakkalın demir kapısının kilitlerini kırdı. Alüminyum kapıdaki camın filtrelerini sökmeye çalışan hırsız, başarısız olunca camı kırarak dükkana girdi. Kırılan camın sesi üzerine bakkal sahibi Celal
Tekin'in koşması üzerine zanlı, bir şey alamadan olay yerinden uzaklaştı. Ardından Celal Tekin'e ait aracın da aralarında bulunduğu 3 dolmuşa giren şahıs, dolmuşlarda bulunan bozuk paraları aldı. Dolmuşlardaki alarmları ustalıkla söken şahıs bir dolmuşta para bulamadı. Bir dolmuşta ise ele geçirdiği kalemle yazı yazarak araca zarar verdi. Son olarak İlker Keskin'e ait kahvenin ön penceresini zorlayarak açan hırsız kasayı yokladı. Bozuk paraları bulmasının ardından kahvede çay demleyip içti.
Sabah geldiğinde camı açık görünce şüphelenen kahvehane sahibi İlker Keskin, "Biz akşamları demlikleri ve bardakları temizleyip evimize gideriz. Olayın olduğu akşamı her tarafı temizleyip eve gittik. Sabah geldiğimizde camın açık olduğunu gördüm. Zorlanarak içeri girildiğini anladım. Kasalara baktım bozuk paralar vardı, alınmış. İçerideki masaların üzerinde çay içilmiş bardak gördüm. Demlikte ise çay demlenmiş, çay vardı."
Olayın ardından bir kaç gün sonra aynı şahıs tarafından yapıldığı tahmin edilen bir dizi hırsızlık olayı meydana geldi.
Olaylardan endişelenen mahalle sakinleri, zaman zaman kahvehanede toplanarak hırsızın yakalanması için çareler konusunda tartışmalar yaptı. Kahvelerde gece yarılarına kadar nöbet tutan mahalleli, hırsızlık olaylarının bir an önce çözülmesi için polisten yardım istedi. Meydana gelen olaylarda 9 dolmuş, bir ev ve bir kahvehaneye girilirken, 1 bakkal, bir okul ve 2 eve girilme girişiminde bulunulduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, parmak izi aldı, mahallede bulunan güvenlik kameralarını inceledi.