*GMİS Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Genel Başkan Eyüp Alabaş, 14 Temmuz 2011 tarihinde 13 askerimizin şehit olduğu Diyarbakır’ın Silvan ilçesi yakınlarındaki terör saldırısını lanetledi.

 

Alabaş’ın açıklaması şöyle;

 

“Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde güvenlik güçlerimizle bölücü terör örgütü arasında çıkan çatışmada 13 vatan evladımızın şehit olmasından ve 7 askerimizin yaralanmasından dolayı büyük bir üzüntü içindeyiz.

Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak, bölgemizde ve dünyada güçlü bir Türkiye yerine kendi politikalarını uygulayacak uydu bir ülke yaratmak isteyenler hain pusularda beklemeye devam ediyorlar.

Ulusumuzun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla bir arada olmasını engelleyemeyenler, çaresizliklerini 13 canımızı şehit ederek gösterdiler. Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz.

Ulusumuz; ülkemizi bölmek, bu tür haince saldırıları bile siyasi malzeme haline getirerek terörün amaçlarına hizmet etmek, halkımızın birliğini, beraberliğini ve huzurunu bozmak isteyenlere, her zamankinden daha kararlı, daha da kenetlenmiş şekilde hak ettikleri karşılığı verecektir.

Ulusumuz, tarihi boyunca bu oyuna gelmemiştir, gelmeyecektir ve emperyalist güçler ile onların işbirlikçileri asla başarılı olamayacaklardır.

Terörü lanetliyor, görünürde güvenlik güçlerimizi hedef alan ancak amacı ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna yönelik olan bu terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz”.