Sakatlar Haftası kapsamında DemirPark AVM'de önceki gün çok yönlü kutlama programı düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nin katkılarıyla, Gökçebey Yakın İlgi Özel Eğitim Merkezi'nin hazırladığı etkinlikte, engelli öğrenciler şiir okuyup jimnastik gösterisi yaptı.
Yakın İlgi Özel Eğitim Merkezi Müdürü Şahin Sirkeci, açılış konuşmasında, öğrencilerinin eğitim yılı içerisinde büyük bir özveri ve gayret göstererek yapktıkları çalışmaların sergilenmesinin hem öğrenciler, hem veliler hem de okul öğretmenleri açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Sirkeci; "Öğrencilerimiz, tüm engellerini aşarak birçoğumuzun yapamayacağı kadar güzel çalışmalar yaptı. Bizim istediğimiz onların her geçen gün daha fazla şey öğrenmesi ve kendilerini ispatlayabilmeleridir. Önemli olan bedenlerin değil, yüreklerin engelli olmamasıdır. Bütün öğrencilerimle gurur duyuyorum"dedi. Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ise, devletin sosyal görevlerinden birinin de engellileri korumak olduğunu şöyle dile getirdi;
"Sakatlar Haftası'nda, engelli arkadaşlarımızın sorunlarını dinledik ve onlara her zaman yanlarında olduğumuzu söyledik. Şimdi arkadaşlarımızla burada, onların gününü kutluyoruz."
Konuşmaların ardından, engelli öğrencilerin hazırladığı el işi sergisi gezildi. El işi sanatı ürünlerini şaşkınlıkla izleyen Vali Yardımcısı Fethi Özdemir'in; "bu ürünleri normal insanlar bile yapamaz" övgüsü, engelli öğrencilerce sevinçle karşılandı.