ZOKED Başkanı Salih Alemdar "12 Haziran milletvekili genel seçiminden sonra PKK terörüne 20 şehit verdik. Ateş düştüğü yeri yakar, dile kolay 20 can. Sivil halktan dâhil 22 yaralı. Eskilere dönmek istemiyoruz. Eskilere dönersek 40 bin şehit, onbinlerce yaralı ve binlerce gaziyi nasıl izah edeceğiz. Şehit ailelerinin içine düştüğü sosyolojik, psikolojik ekonomik durumları hep zihinleri kurcalıyor" dedi.

Alemdar "PKK NERDEN NASIL BESLENİYOR?" sorusunu da yönelttiği yazılı açıklamasında şunları vurguladı:

"PKK’nın elindeki silahlar, can almak için yollara ve alanlara döşenen mayınlar, el bombaları, diğer patlayıcılar, teçhizat, muhimat, giyecek, yiyecek, içecekleri ve para akışını nerden nasıl sağlıyor.

Ülke sınırları içinde bunları üretip PKK ya dağıtacak uygun bölgelerde, uygun fabrikalar mı? Vardır. Şayet ülke içinde PKK yı çok yönlü besleyecek böyle bir fabrika ve kuruluş yoksa o zaman ülke dışından bu silah ve muhimatlar nerden, nasıl geliyor. Bu muhimat ve silahların markası ve dolayısıyla ülkesi yok mu?

Siyasi iktidara sorumluluk düşüyor.

Bunları bilme, takıp etme ve ülkemize sokmama iktidarın görevi değil mi?

Sokanları yakalayıp cezalandırmak kimin görevi?

Yoksa sınırlarımız ve gümrüklerimiz gel-geç hanı mıdır?

Hep demiyor muyuz? Terör ve teröristle mücadele ciddiyet ve kararlılık ister.

TERÖRİSTLE PAZARLIK YAPILMAZ, İYİ NİYETLE TERÖR ÖNLENMEZ

Terör iyi niyetle önlenmez. Teröre müsaama gösterilmez. Teröristle pazarlık yapılmaz. İşte bu sözler kalıp sözlerdir. Kanıtlanmış sözlerdir.

Kuzey Irak’ta kurulmuş olan devlet terörist devlettir, bu devletin eli sıkılmaz. Çünkü o devletin başında olanların eli kanlıdır.

Dün PKK yı kuran, PKK kamplarını besleyen ve terörist yetiştirip ülkemize gönderenler bunlar değil mi?

TBMM’İNİ TATİLE DEĞİL GÖREV BAŞINA DAVET EDİYORUZ

Her gün ataş kucağa düştü ve düşüyor. Tatil yapma zamanı değildir. TBMM’ ini göreve çağırıyoruz. Ülkenin başta terör sorunu ve çözüm bekleyen dağlar kadar sorunu ortada dururken tatil neyimize.

CANA KIYAN İĞRENÇ TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Terör insanlık dışı iğrenç bir suçtur. Kirli ve aşağılık terörden beslenen ve ondan çıkar sağlayan kişi, kurum, kuruluşları ve emperyalist devletleri nefretle lanetliyorum.

Ülkesini, devletini ve milletini seven, ülkemizin birlik beraberliği ve huzuru için her şeyi yapmaya hazırız.

Birlik ve beraberlikten yana olan her Türk vatandaşı gibi bizlerde terörün önlenmesi için ne yapılması gerekirse yapmaya hazır olduğumuzu yineliyorum.

Tüm şehitlerimize Cenab-ı Allahtan gani gani rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. "