Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) ve kaçak kömür ocağında meydana gelen iş kazalarında toplam 4 madenci yaşamını yitirdi 1 işçi ise ağır yaralandı.

 

Alınan bilgiye göre Kırat mevkisinde kaçak olduğu belirtilen maden ocağında çalışan Mustafa Özalpuğan, Yaşar Özerdoğan ve İsmail Altun ocak içerisinde açığa çıkan gazdan etkilenerek zehirlendi. Olay yerine çağırılan TTK kurtarma ekibi 3 madencinin cansız bedenine ulaşırken cenazeler Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Diğer üzücü kaza ise Türkiye Taşkömürleri Kurumu Gelik İşletmesinde meydana geldi. Kömür taşıma vagonlarının yer aldığı lokomotifin devrilmesi sonucu maden işçileri Azmi Kara ve Hakkı Gebeş yaralandı. Kaza Azmi Kara yaşamını yitirdi, Hakkı Gebeş ise Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Merkezine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valiliği maden ocaklarında meydana gelen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği 1 kişinin de yaralandığı iş kazaları ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Valilik tarafından yapılan bilgilendirme açıklaması ise şu şekilde:

"Zonguldak İli Merkez İlçesi Rat Mahallesi Güntepe mevkisinde  05.12.2013 tarihinde  saat 20:00 sularında  15 gün önce mühürlenmiş kaçak maden ocağında,  oksijen azalması  nedeniyle meydana gelen olayda    1960 Bartın doğumlu Yaşar Özerdoğan, 1959  Bartın doğumlu Mustafa  Özalpuğan ve 1989 Amasra doğumlu İsmail Altun isimli vatandaşlarımız hayatını kaybetmiş olarak Türkiye Taş Kömürü Kurumu ve AFAD ekiplerince ocaktan çıkarılmışlardır. Yine saat 06:00 sularında Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon Müessesesi Gelik İşletmesinde ocakta nakliyat sırasında meydana gelen kazada 2 işçimiz yaralanmış olup yaralı işçilerden Zonguldak 1977 doğumlu  Azmi Kara hayatını kaybetmiştir. Hakkı  Gebeş isimli   yaralı  işçimiz  Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp  Fakültesi  Hastanesinde tedavi altına alınmış  olup sağlık durumunun iyi olduğu ve  müşahede altında  tutulduğu öğrenilmiştir. Elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşımıza da acil şifa diliyoruz”