Alaplı'ya bağlı Bektaşlı köyü Cinler Mahallesi'nde yaşayan ve 2 senedir kanser ile mücadele eden Kadir Çetin (54), yaşam savaşını kaybetti. Kadir Çetin’in son isteği ise askerde olan oğlunu son bir kez olsun görebilmekti. Maddi imkânsızlıklardan dolayı izne gelemeyen Mesut Çetin (21) asker arkadaşlarının kendi arasında topladığı parayla aldıkları uçak bileti sayesinde babasının son arzusunu yerine getirebildi. Baba Kadir Çetin, oğlunu gördükten bir gün sonra hayatını kaybetti.

İnşaat işçisi olarak çalışan Kadir Çetin’in hayatı 2 sene önce geçirdiği pat pat kazası ile değişti. Halk dilinde pat pat olarak tabir edilen tarım aracı ile köy merkezinden evine giderken kaza geçiren Çetin, yaralı olarak kurtulduğu kaza sonrasında tedavi için Ereğli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yapılan kontroller sırasında akciğerinde leke olduğu tespit edilen Çetin’den bir kez daha film istendi. İkinci kez çekilen filmde de lekeye rastlanınca tahliller yapıldı. Yapılan tahlillerin sonucunda ise akciğer kanseri olduğu ortaya çıktı.

O günden sonra başlayan tedavi süreci son iki yıldır ailenin belini büktü. İnşaat işçisi olarak çalışan baba Kadir Çetin’in sosyal güvencesi olmaması ve çalışamaması nedeniyle elde avuçta ne varsa tüketildi. Durumu her geçen gün kötüye giden Çetin’in tek dayanağı olan oğlu Mesut Çetin, çalıştığı ve kazandığı para ile babasının tedavi için kullandığı ilaçları temin etmek için çaba gösteriyordu. Ancak vatani görevi için askere gitmesiyle baba Kadir Çetin’in tedavisinde parasızlık nedeniyle aksamalar başladı.

Vatani görevini yapmak için Ardahan’ın Göle ilçesine giden ve 11 aylık asker olan Mesut Çetin, maddi imkânsızlıklardan dolayı izin kullanamadı. Ancak babasının sağlık durumunun ağırlaşması sebebiyle köy muhtarı İsa Ertürk, Mesut’un bölük komutanını arayarak durumu anlattı. Maddi durumu olmadığı için izne bile gelemeyen Mesut Çetin’in imdadına silah arkadaşları yetişti. Asker arkadaşlarının kendi aralarında topladığı parayla aldıkları uçak bileti ile memleketi Alaplı’ya gelen Mesut Çetin, babasının son arzusunu yerine getirdi.

Eve geldiğinde babasına sarılarak hasret gideren Mesut Çetin bir gün sonra babasını kaybetmenin acısını yaşadı. Çetin, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Biz babam ile birlikte İstanbul’da inşaatlarda çalışıyorduk. Ben sıhhı tesisat işlerinde çalışıyordum. Ancak 2 sene önce babamın geçirdiği kaza sonrasında akciğer kanseri olduğunu öğrendiğimizde bütün hayatımız değişti. Benim de askere gitmemle birlikte babamın tedavi sürecinde aksamalar oldu. İlaçların alınamaması, kontrollerin yapılamaması ve başlanan kemoterapiye devam edilememesi hastalığın ilerlemesine neden oldu ve onu kaybettik.”

Askerden gelerek babasının son arzusunu yerine getiren Mesut Çetin, babasının ölümü ile büyük üzüntü yaşadı. Cumartesi Günü akşamüstü saat 17.00 sularında hayata gözlerini yuman baba Kadir Çetin, ailesi, yakınları ve köy halkı tarafından toprağa verildi. Mesut Çetin, annesi ve kardeşi ile katıldığı cenazede taziyeleri kabul etti. Annesine bundan sonra ailesine kendisinin bakacağını dile getiren Mesut Çetin, bir an önce askeri birliğine dönüp vatani görevini tamamlayacağını söyledi. Mesut Çetin’in dönüş parası da köylülerin kendi arasında toplayacağı para ile tedarik edilecek.

Çetin ailesi, Kadir Çetin'in yapmaya başladığı ve hastalandıktan sonra yarım kalan inşaat halindeki iki odalı evde yaşıyor. Anne Aynur Çetin (50), küçük oğlu Soner Çetin (17)’in maddi imkânsızlılardan dolayı okuyamadığını ve liseden ayrılmak zorunda kaldığını dile getirdi.