Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nden yapılan iki ayrı duyuruda, il genelinde yurt dışı taramalarının sadece Zonguldak'taki 2 hastane tarafından yapıldığı hatırlatıldı, hastane sağlık kurulu başvurularına ilişkin ise yeni bilgilendirme yapıldı. Açıklamalar şu şekilde:

YURT DIŞI TARAMALARI
Yurtdışı taramalar sadece Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Laboratuvarı olan sağlık tesislerimizde yapılmaktadır. Diğer sağlık tesislerinin yurtdışı tarama yapmaması gerekmektedir. Buna göre İlimizde yurtdışı taramaları sadece
1-ATATÜRK DEVLET HASTANESİ
2-BÜLENTECEVİT ÜNİVERSİTES HASTANESİ
tarafından yapılacaktır.

SAĞLIK KURULU
18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların engelli rapor işlemleri pandemi sürecinde Bakanlığımız ve Bilim Kurulu'nun verdiği kararlar gereği yapılmamaktadır. 
Engelli raporları için vatandaşlarımız Alo 182'den randevu alarak hastanemiz sağlık kuruluna başvuru yapabileceklerdir. Sonuçta e-devletten e-imzalı sağlık kurulu raporlarından ve hastanemizden alınmaktadır.
İş başvurusu, okul, silah ruhsatı, gemi adamı gibi raporlar için hastanemiz sağlık kuruluna başvuru yaparak randevu alınır. Alınan randevu gününde işlemler başlatılır. Randevu kontenjanı günlük 5 kişidir. Sonuçlar başvuru yapılan birimden alınmaktadır. Okul için yapılan başvurularda öğrenci belgesi beyan edildiğinde ücretsiz rapor alınmaktadır.