Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun arazi arayışının sürdüğünü, kendilerine inşaat için 2 arazi gösterileceğini söyledi. Kaymakam Çay, ayrıca, 2 gün süren sağanak yağışta bölgede herhangi can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Kdz. Ereğli'de yapılması planlanan öğrenci yurdu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İlk etapta 300 kişilik olarak düşünülen yurt için yer arayışı devam ederken, 2 ayrı bölgede yurt yapılması için yer belirlendiği belirtildi.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Musa Alan, konuyla ilgili olarak Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret etti. Fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, öğrenci yurdu yapılması için Kredi ve Yurtlar Kurumu'na 2 arazi gösterileceği öğrenildi. Bir arazinin, Devlet Demiryolları'nın Hazine'ye devrettiği bölgede olduğu, diğer arazinin ise Soğanlıyörük'te olduğu belirtildi. Konuya ilişkin bilgi veren Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun, 300 kişilik öğrenci yurdu yapılması için arazi arayışının devam ettiğini, ancak kendilerine 2 arazi tavsiye edeceklerini ifade etti. Çay, açıklamasında, Bilindiği üzere Ereğli'de öğrenim gören 2 bin 375 öğrencimiz var. Geçen sene bin 540 öğrencimiz vardı. Bu sene bin öğrencinin gelmesi ile sayımız hemen hemen ikiye katlandı. Biz geldiğimiz günden bu yana öğrencilerimize rahat bir ortam sağlayabilmek için yurt arayışlarımız devam etmekteydi. Yurt konusuyla ilgili olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürümüz Musa Alan ile görüşmelerimizde ilk olarak yer kiralamak istediklerini söylemişlerdi. Bu çalışmayla ilgili olarak, 11 yer tespit ettik ve kendilerine gönderdik. Ancak gönderdiğimiz yerler uygun görülmedi. 2011 yılında yurt yapılmasıyla ilgili konu gündeme geldi. Şu anda bölge müdürümüz de yanımızda. Bu konuda sayın valimiz de çok hassas davranıyor. Ben kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Biz bölge müdürümüze iki ayrı yer göstereceğiz. Hangi yer müsaitse biz o yeri yurt yapılması için tahsis edeceğiz. İnşallah göstereceğimiz yerler uygun çıkar. 2011 yılı kapsamında 300 kişilik yurt yapılarak öğrencilerimizin en büyük sıkıntılarını gidermiş oluruz.

SAĞANAK YAĞIŞTA CAN
VE MAL KAYBI YAŞANMADI
Diğer yandan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, yörede 2 gün süren sağanak yağışta can ve mal kaybı yaşanmadığını, ancak plajlar mevkiinde toprak kayması meydana geldiğini ve yarım gün süren çalışmanın ardından trafiğin normale döndüğünü söyledi. Çay, konuşmasında, Meteoroloji Müdürlüğü, bizlere, hava tahmin raporunda sağanak yağış olacağını bildirdi. Rapor gereğince biz ilgili kurum ve kuruluşlara uyarılarımızı yaptık. Bununla birlikte Kaymakamlık olarak gerekli önlemlerimizi aldık. İl Özel İdare de 24 saat boyunca hazır bir şekilde bekledi. İş makineleri ve kamyonları hazır tuttuk. Jandarma ekipleri gereken tedbirleri aldı. 2 gün içerisinde yağan sağanak yağmur sonrasında ilçe merkezi ve köylerimizde herhangi bir yol kapanması ve başka bir sorunla karşılaşılmadı. Bir tek Mevrealtı mevkiinde toprak kayması yaşandı. Yolun kapanmasına neden olan toprak kayması, yolu yapan Limak firması ekiplerince yaklaşık 4 saatlik çalışma sonrasında kaldırıldı. Bunun dışında, ilçemiz ve köylerde yaşanan sıkıntımız yok." dedi.