YURTKUR Zonguldak Bölge Müdürü İbrahim Albayrak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret etti. 
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Zonguldak Bölge Müdürü İbrahim Albayrak, beraberinde Zonguldak ve Karabük Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürleri Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı makamında ziyaret ettiler. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Uysal, Karabük Üniversitesi'nin hem fiziki hem de akademik anlamda stratejik plan doğrultusunda hızla büyümeye devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin en hızlı büyüyen üniversitesi iddiasındaki üniversitemizin, 2007 yılında 4 bin 865 olan öğrenci sayısı 7 Eylül'de kayıtların tamamlanması ile 22 bini aşacaktır. 2007 yılında öğrencilerimizin yüzde 10.8'i yani 450'si, bugün itibariyle yüzde 15'i yani 3 bin 300'ü YURTKUR bünyesindeki yurtlarda barınmaktadır. Buda bize gösteriyor ki, bizim gelişimize paralel olarak YURTKUR'da kapasite artırımı konusunda gelişimini sürdürmektedir. Tabi ki bizler bu sayıları yeterli görmüyoruz.
Bu nedenle birlikte hareket ederek, ortak toplantılar yaparak barınma konusunda gelecekte yaşanılmasını istemediğimiz olumsuzluklar için şimdiden bir araya gelerek paylaşım yapıyor, çözümler üretiyoruz. Üniversiteler ve YURTKUR birbirinden iki ayrı kurum olsa da birbirlerinin tamamlayıcılarıdır. Bu nedenle ortak hareket etmek gerekir. Ben başta bölge müdürümüz olmak üzere kurum müdürlerimize de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.
Zonguldak Bölge Müdürü İbrahim Albayrak ise,Bu ziyaret YURTKUR'dan Rektöre gibi gözükse de rektörümüz bilindiği gibi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi bu nedenle ortak bir yapının içerisinde yer almaktayız. Geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizin iyi eğitim ve öğrenim görmelerinin eğitimleri süresinde kendilerine sağlanacak iyi yaşam koşulları ile mümkün olacağının bilinciyle onlara en iyi yaşam koşullarını sağlamak adına mücadele ediyoruz.
Bu sebeple de bu ziyaretimizde barınma konusunda daha neler yapabiliriz konusunda bilgi alış verişinde bulunduk. Ziyaretin verimli geçtiğini düşünüyor, bizleri kabullerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum diye konuştu.