Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana'da 11 öğrenci ve bir eğitmenin hayatını kaybetmesine neden olan öğrenci yurdu yangınının ardından ilçedeki öğrenci yurtları başta olmak üzere toplu hizmet binalarında yangın merdiveni denetimi yaptıklarını söyledi.

Denetimleri her ay rutin bir şekilde yaptıklarını ancak yaşanan olayın ardından 15 günde bir denetim yapacaklarını ifade eden Taşkın, şöyle konuştu: 

"İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla, yurtlar, okullar ve toplu hizmet binalarını yangına karşı alınması gereken önlemler kapsamında detaylı bir şekilde denetleme yapıyoruz. Denetimlerde yangın merdivenleri ve yangın tüplerini özellikle kontrol ederek görevlilerden yangın tüplerinin kullanıma hazır olmasını ve yangın merdivenlerinin kapılarının da kilitli tutulmamasını istiyoruz. Denetimlerde tespit edilen eksiklikler ilgili kurum ve kuruluşlara tebliğ edilerek bu eksiklerini gidermeleri, aksi halde cezai müeyyide uygulanacağı bildirisini yapıyoruz." (AA)