İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş, İsmet Paşa Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında, Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmasını talep ederek, Genel Başkanları Doğu Perinçek ve yurtseverlerin serbest bırakılması gerektiğini savundu. Türkiye’nin aydınlığa çıkması için yurtseverlerin tutsaklığına son verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Uslubaş, sanıkların tutukluluk hallerine devam kararı verilmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi. 
Uslubaş, açıklamasına şöyle devam etti:

“TUTSAKLIĞA SON VERMEK TÜRKİYE'NİN AYDINLIĞA ÇIKIŞI İÇİN ZORUNLUDUR”
“Anayasa Mahkemesi, tutukluluk sürelerini 10 yıla kadar artıran yasa hükmünü 4 Temmuz 2013 günü iptal etti. Kanıt nettir. Buna göre kararın ilan edildiği saat itibariyle artık ülkemizde mahkemelerin uygulayabileceği en uzun tutukluluk 5 yıldır. Ergenekon davasında 5 yıldan uzun süre tutuklu kalan 17 kişi bulunmaktadır. Aralarında Genel Başkanımız Doğu Perinçek de bulunmaktadır. İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, 21 Mart 2008 tarihinden bu yana tutukludur ve tutukluluğu 5 yıl 4 ayı bulmuştur. Diğer Ergenekon davası tutuklularının tutukluluk süreleri de yasal sınırı aşmış durumdadır. Bu nedenle Sayın Doğu Perinçek ve diğer Ergenekon davası tutukluları derhal serbest bırakılmalıdır. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararını uygulamak zorundadır. Silivri'de Türkiye'nin çözümü tutsak alınmıştır. Tutsaklığa son vermek Türkiye'nin aydınlığa çıkışı için zorunludur. TBB Başkanı Sayın Av. Metin Feyzioğlu, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin tüm sanıkların tutukluluk hallerine devam kararı vermesinin hukuka aykırı olduğunu söylüyor.”

“HİÇBİR KURUM, MAHKEMELERİN 
KESİN HÜKMÜNE KARŞI 
ÇIKAMAZ, DEĞİŞTİREMEZ”
"Anayasa Mahkemesi'nin kararı henüz gerekçeli olarak yayımlanmamış olsa da, anılan hükmün iptal edildiğinin Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulduğunu belirten Feyzioğlu, kararın tutuklama kurumuna ilişkin hiçbir boşluğa sebebiyet vermediğini açıkladı. Mesele yürürlük meselesi değildir. İptal kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasının, gerekçesinin, yürürlülük zamanının hiçbir önemi ve anlamı yoktur. Anayasa Mahkemesi kararları kesindir. Hiçbir kurum, mahkemelerin kesin hükmüne karşı çıkamaz, değiştiremez, uygulamak zorundadırlar. İstanbul 13’üncü Ceza Mahkemesi tahliye kararı vermeyerek Anayasa hükmünü uygulamamıştır. Bu kanunsuzluk üç maymun oynayıp, ‘görmedim, duymadım, bilmiyorum’ diyerek üstü örtülemez. Mesele; BOP eş başkanların Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Fetullah Gülen'in ve yargıdaki uzantılarının yurtseverlerden korkması meselesidir. Hesap sorulacağı kesindir. Nitekim Danıştay İdari Daireleri Genel Kurulu da 2009 yılında aldığı kararla, Anayasa Mahkemesi'nin ‘temel hak ve özgürlüklerle ilgili iptal kararlarının duyulduğu anda derhal uygulanması gerektiğini, uygulama için kararın resmi gazetede yayımlanması veya yeni düzenlemesinin beklenemeyeceğini’ hükme bağlamıştır. 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasaya aykırı maddeleri uygulamaktan vazgeçmeli, Doğu Perinçek ve diğer yurtseverler derhal serbest bırakılmalıdır.”
İP’liler, ayrıca İnönü Parkı’nda stant açarak, Perinçek ve yurtseverlerin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattılar.