Alaplı Belediyesi’nin Taşbaşı-Erdemyuva mevkiinde deniz dolgu alanında yürüttüğü araç ve yürüyüş yolu yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.
Kilitli parke kaplamak suretiyle araç yolu çalışmaları tamamlanırken, yaklaşık 1 km. uzunluğundaki yürüyüş yoluna da ^kiremit irmiği” adı verilen özel zemin kaplama malzemesi serilmeye başlandı. Çalışmaları yerinde takip eden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, göreve geldikten sonra deniz dolgu alanlarının vatandaşın ihtiyacına cevap verecek şekilde düzenlenmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “Yaklaşık 120 bin metrekare alana sahip Taşbaşı-Erdemyuva deniz dolgu alanında, önce zemin düzenleme ve kodlama çalışması yaptık.  Taşbaşı girişinden başlayarak, İncivez deresine kadar deniz dolgu alanının zeminini düzledik. Kod seviyesi düşük olan alanları da özel dolgu malzemesiyle doldurduk. Ardından da yürüyüş ve araç yolu çalışmasına başladık. 
Kilitli parke kaplamak suretiyle araç ulaşım yolunu tamamladık. Yürüyüş yoluna da “kiremit irmiği” adı verilen ve spor amaçlı zeminlerde kullanılan özel zemlin kaplama malzemesi sermeye başladık. Birkaç gün içinde yürüyüş yolu çalışmasını da tamamlayacağız. Yürüyüş yolu güzergahında belirli noktalara, “fitness” adı verilen sağlıklı yaşam araç gereçleri  ve oturma grupları koyacağız. Vatandaşlarımız, yaklaşık 1 km. uzunluktaki bu alanda hem yürüyüş yapabilecekler hem de sağlıklı yaşam araç gereçleriyle spor yapabilecekler, hem de dinlenebilecekler. Önümüzdeki aylarda, dolgu alanının diğer kısımlarında da üst yapı çalışmalarına başlayacağız. 
Burayı en kısa sürede,  eğlenme, dinlenme, spor yapma ve otruma alanlarıyla ilçemizin sosyal cazibe merkezi yapmayı planlıyoruz“ dedi. (Haber Merkezi)