Sendikadan bu ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilendirme yapıldı:

 

Tacikistan Dağ-Maden ve Metalürji İşçileri Sendikası’nın (TacikMetal) daveti üzerine Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş , Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, UAMİF Genel Sekreter Yardımcısı Turajon Raupov Tacikmetal Sendikası’nın Merkez Komite Toplantısı’na katıldılar.

Tacikistan Cumhuriyeti’nin Tursunzade şehrinde gerçekleştirilen toplantıda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü. Bunların arasında “Tursunzade şehrinde kurulu TALKO-Devlet Alüminyum Fabrkası’nda sendikalaşmanın 50. Yılı kutlamaları ile ilgili yapılacak çalışmalar” maddesi de yer aldı.

Toplantıda UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek UAMİF faaliyetlerinden ve uluslararası sendikal dayanışmanın öneminden bahsetti. Genel Başkan Yardımcımız Odabaş ise konuşmasında Türkiye’nin genel ekonomik görünümü ve çalışma hayatımıza dair istatistikler ve genel bilgiler verdi. Türk Metal Sendikası’nın sosyal sendikacılık anlayışı çerçevesinde yaptığı faaliyetlerden ve imzaladığı toplu sözleşmelerden örnekler sundu. Türk Metal Sendikası’nın Avrasya kıtasında ve Ortadoğu’da örnek bir sendika olduğunu ve Avrupa’nın en büyüğü olduğunu, dünyanın da en büyük sendikaları arasında yer aldığını belirtti. Tacikistan ile Türkiye ilişkilerinin sürekli geliştiğini Türk Metal ve TacikMetal Sendikalarının da iş birliği ve dayanışma içinde olduğunu görmenin mutluluk verdiğini ifade etti. Odabaş;  geçmiş dönemde UAMİF çatısı altında güzel işlere imza atıldığını dile getirdi. UAMİF ile birlikte Avrasya sendikalarının birbirlerinin iyi taraflarını görerek kendi ülkelerinde bunun hayata geçirilmesi noktasında ufuk açtığını da sözlerine ekledi.

Tacikistanlı sendikacılara misafirperverliğinden ve yakın ilgilerinden dolayı teşekkür eden Odabaş, Merkez Komite üyelerine çalışmalarında başarılar diledi, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.