Türk Kızılay'ı Kdz. Ereğli Şubesi’nde uzun dönem başkanlık yapan merhum Yusuf Oktay için ailesi tarafından bugün  Ali Molla Camii’nde Kur’an-ı Kerim okutulduktan sonra merhum Oktay anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılay'ı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız, uzun süre başkanlık yapan merhum Yusuf Oktay için ailesi ile birlikte Cuma namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim okuttu. Programdan sonra kan bağışı kampanyası başladı. Başkan Yağız programa ilişkin olarak yaptığı basın açıklamada “ 24 Haziran 2014 tarihinde rahmetli Yusuf Oktay abimizin ölüm yıldönümü. Onun adına ithafen bugün Ali Molla Camiinde Kur’an-ı Kerim okundu. Ailesiyle beraber ikramlarımız oldu. Bugün onun adına düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyası var. Rahmetli Yusuf Abimiz Ereğli’ye 45-50 yıl hizmetleri olmuş ve Türk Kızılay'ın başkanlığını yapmış bizimde Ereğli Şubemizin Onursal Başkanı olan bi abimizdi. Allah rahmet eylesin.  Onu  anmak adına bu etkinliği düzenledik. Ailesi, katılanlar adına ve Türk Kızılay'ı adına herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

Diğer yandan yeni Kızılay binası hakkında bilgi veren Yağız “Yeni hizmet binamızı açtık. Daha resmi açılışını yapmadık ama ufak ufak yerleşmeye başladık. Bundan sonraki hizmetlerimizi Ereğli’ye yakışır bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.