Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, 7 Haziran seçimlerinden sonra kıdem tazminatının kaldırılabileceğine dikkat çektiği konuşmasında, “Örgütlü gücün ne olduğunu Ereğli dibine kadar biliyor” dedi.

Belediye seçimlerinde bu gücü ortaya koyduklarına da vurgu yapan Odabaş, “Bizler gönüldaş olmayı öğreneceğiz. Bu Ereğli’nin menfaati için yapmamız gereken ne varsa yapacağız. Ama bizim Ereğli olarak dinamiklerimizi kullanmasını bir türlü öğrenemedik. Bir şeyleri çekmek bir şeyler yapmak bir şeyleri parçalamak istiyorlar” sözleriyle konuştu.

Odabaş Anadolu Otel’de bin kişinin katıldığı toplantıda ayakta alkışlanarak çıktığı kürsüde şunları söyledi:

“RENKLERİN KARDEŞLİĞİ”

Değerli dostlarım. Bizler Karadeniz Ereğli’de sizlerle beraber örgütlü gücün birlik beraberliğin ne olduğunu gösterdik. Bizi her yerde yücelttiniz, onurlandırdınız ve sahip çıktınız ben hepinizden tek tek gurur duyuyorum burada olan yada olamayan bütün işçi kardeşlerimize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

Burada Ereğli Demir Çelik Fabrikasının değerli yine emekçi kardeşlerimiz, formenler derneği, teknikerler derneği, taraftarlar derneği şimdi bir etkinlik başlattılar renklerin kardeşliği diye tüm taraftar dernekleri de burada. Ben bu arada bir Fenerli olarak değerli Galatasaraylıların şampiyonluklarını kutluyorum. Futbol kardeşlikse futbolun kardeşliğini bugün sizler Gülüç’te bizim kardeşlerimizin bizim çocuklarımızın spor yapması için verdiğiniz bu emeğe bu verdiğiniz katkıya ben sonsuz teşekkür ediyorum.

 “ÇEKEMEYENLER VAR”

Şunu bilelim bu güzelliği bize her zaman her yerde yaşatıyorsunuz. Bizi çekenler var çekemeyenler var bizim bıyığımıza şekil koyanlar var o tarafa gidenler bu tarafa gidenler var. Ama bugün bir şey söyledim ben de biraz faşistlik var onda sıkıntı yok da. Hitler gibi bıyık bırakacağız artık moda oraya doğru gidiyor. Yani ne bırakacağımızı anlayamadık.

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ GÖSTERDİK

Biz belediye seçimlerinde gönül arkadaşlarımızla nasıl yürüyeceğimizi burada örneğini gösteriyor Gökhan Başkan demek ki doğru insanların yanında durmuşuz. Ve onları sahiplenmişiz. Alaplı da Nuri Başkan biraz kalındır ama gönlü kalbi insanlığı ayrı bir insandır onunla da ayrı bir gurur duyuyorum.

Bizler gönüldaş olmayı öğreneceğiz. Bu Ereğli’nin menfaati için yapmamız gereken ne varsa yapacağız. Ama bizim Ereğli olarak dinamiklerimizi kullanmasını bir türlü öğrenemedik. Bir şeyleri çekmek bir şeyler yapmak bir şeyleri parçalamak istiyorlar.

Başkanımız da bizim için güzel cümleler kurdu. Ona da Allah razı olsun diyorum. Bu bir gurursa sizin sayenizde oldu. Ama örgütlü gücün ne olduğunu Ereğli dibine kadar biliyor. Burayı söylediniz şimdi de yapmamız gereken ne varsa yapacağız. Şunu bilin son Türkiye’de gelişen bu kriz yaratılmak istenen şeylerle altında gerekçeler farklı.

7 HAZİRAN SONRASI KIDEM TAZMİNATININ KALDIRILMA TEHLİKESİ

Bakın arkadaşlar 7 Haziran’dan sonra olur 10 Haziran’dan sonra olur. Bugün Bahri hocamla geldik biraz dertleştik. Bize senelerdir dayatmak istedikleri Türk İş Genel Sekreteri Sayın Genel Başkanım defalarca söylediği kıdem tazminatıyla ilgili ama 7 Haziran, ama 10 Haziran, bu yapılan provokatörlerin tek altında çıkacak olan ya kıdem tazminatını bize geçirmektir, yada burada örgütün gücünü karşısında görmektir. Biz burada bu akşam bir renk yaşıyoruz bu renkten rahatsız olan biri varsa bedel ödemesini bilecekler. Artık biz ayağa kalkmasını bileceğiz. Sizin hepinizin alnından öpüyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.