Merhaba

 

Tavukçuluk endüstrisinin çevreye ve sağlığa zarar veren uygulamalarına karşı yürüttüğümüz mücadelede ne aşamadayız? Bu mücadelede sana da ihtiyacımız olduğu için seni de bilgilendirmek istedim.

 

K……’nun Greenpeace'a açtığı davanın ilk duruşması görüldü. Keskinoğlu'nun beyanlarını sunması için süre verildi ve ikinci duruşma tarihi 18 Nisan olarak belirlendi. Biliyorsun, davanın hemen öncesinde, K…..'ndan sorularımıza bazı yanıtlar gelmişti. Peki bu yanıtlar, nasıl yanıtlardı?

 

Bu yanıtlar, endüstrinin bugüne kadar kamuoyu önünde kabul etmediği “GDO’lu yem ithalatı” ve “Tavukların A4 kağıdı kadar alanlarda yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakıldıkları” iddialarını kabul eder nitelikte. Fakat “Ne kadar profilaktik kullanıldığı”“Ne kadar GDO’lu soya ithalatı yapıldığı” veya “Ne kadar pestisit kullandığı” şeklindeki somut sorularımıza aynı somutlukta cevaplar verilmemiş.

 

Gerçek rakamları yine öğrenemedik!

 

Fakat kampanyamız devam ediyor. Sorularımıza net cevaplar alana kadar devam! "Yutmadık, soruyoruz" kampanyamıza sen de katılırsan, daha güçlü olacağız!

 

Birlikte çok yol katedebiliriz! Konuyu, halihazırda gündeme taşıdık. Türkiye'de tavukçuluk endüstrisinin yaptığı yanlış uygulamaları sonsuza dek değiştirmeye şimdi daha yakınız. 18 Nisan'da gerçekleşecek duruşmaya kadar, sen de "Yutmadık, soruyoruz" diyen on binlerce kişiye katıl!

 

Şimdiden teşekkürler!

 

Tarık Nejat Dinç
Tarım ve Gıda Kampanyaları Sorumlusu

 

İLETİŞİM: https://www.facebook.com/Greenpeace.Akdeniz.Turkiye/