AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Türkiye Taş Kömürü (TTK)’da 2006 ve 2009 girişli gruplu çalışan işçilerin daimi kadroya alınması ile ilgili konuştu.  ‘Seçim öncesi, işçiler kadroya alınacaksa bunu Ak Parti iktidarı yapar dediğini’ hatırlatan Çaturoğlu, “Yine işçiyi sevindiren, yüzünü güldüren bizim iktidarımız oldu. Tüm işçilere daimi kadroları hayırlı uğurlu olsun” dedi.

1 Kasım Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Çaturoğlu, TTK Armutçuk Şube Müdürlüğü’nde işçilerle bir araya geldi, işçiler tarafından yoğun ilgi ve coşkuyla karşılandı.

 

“YİNE MÜJDEYİ BİZ VERDİK”

Burada yüze yakın işçiye hitaben konuşma yapan Çaturoğlu, Kandilli TTK Armutçuk müessesesinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

“2006-2009 girişli gruplu işçilerin daimiye geçişleri ve iki asgari ücret konusunun çözülmesinin hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli madenci kardeşlerim 2006 ve 2009 girişli guruplu çalışan arkadaşlarımızın daimi konusu AK Parti iktidarımızın talimatıyla TTK Genel müdürlüğü tarafından imzalanmıştır. İşçi kardeşlerimizin daimi statüye geçtiğini belirten yazı personel daire başkanlığına bildirildi. Hatırlarsanız sizleri  7 Haziran seçimleri öncesinde de burada ziyaret etmiştik. O zaman bu kadro ve diğer sorunlar sizler tarafından bizlere söylenmişti. Bizde demiştik ki; partiler içinde işçi kardeşlerimize ne yapılacaksa, bunu AK Parti yapacaktır, bize güvenin demiştim. Buna inanalar vardı, inanmayanlar vardı. Biz ne yaptık. Gerek Bakanlık düzeyinde, gerekse diğer bürokrasi ayağında üzerimize düşeni yaptık. İktidarımız Madenciye en güzel müjdeyi vermiş oldu.”

 

MUHALEFET BAKAN BİLE VERMEDİ

Muhalefetin Anayasanın zorunlu geçici hükümetine bakan bile vermediğini hatırlatan Çaturoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Eğer muhalefet partileri Anayasal zorunluk olan seçim  hükümete ortak olsaydı, madenci kardeşlerimizin elde ettiği bu güzel haklara ortak olacaklardı, bizimle bu müjdemizi paylaşabileceklerdi. Onu bile beceremediler. Anayasanın öngördüğü seçim hükümetine bakan bile veremediler. Bugün en ufak sorumluluk almayacaksınız da, ne zaman sorumluluk alacaksınız.

İnanıyorum ki; 1 Kasım Pazar günü konulacak olan sandıkta kardeşlerimiz işi bitirecek.

Sendikacı arkadaşlarımızla görüştük. Bakanımızla görüştük, 2006 ve 2009 girişli gruplu çalışan işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bunu biz yaparız diğerleri yapamaz demiştik. Torba yasayı biz çıkarmıştık. Bunların hepsi sizin can güvenliği içindir. Hiçbir şey madenci kardeşimizin bir tek saçının telinden önemli değil.

 

“BU SÖZLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ”

Burayı kimsenin kapatma derdi yok. Ocaklar kapanacak siyaseti yapanlar var. Biz onlara pabuç bırakmayız. Aksine Madenlerimizi daha da modernize edeceğiz. Yine ne adım atılacaksa bundan sonra da bu Adımı AK Parti iktidarı olarak biz atarız.  Göreceksiniz 1 Kasım’da tek başına iş başına geldikten sonra, bu sorunlarımızı daha iyi yapacağız.”

 

EŞİTMEZ TEŞEKKÜR ETTİ

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez de madencinin sevincinin tarifinin olmadığını belirterek, "Bize çok güzel müjde verdiler. TTK’ya 2006-2009 girişli gruplu işçilerin daimiye geçişleri ve iki asgari ücret konusunun çözülmesi bizler için önemliydi, talebimiz vardı, bu talebimiz yerine getirildiği için başta AK Parti Zonguldak milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum.“ dedi.

Çaturoğlu işçilere ziyaretinin ardından Kandilli esnafı ve pazarcı esnafıyla bir araya gelerek, sorun ve isteklerini dinledi. Gün boyunca seçim çalışmalarını sürdürdü