Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonu ile Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın Başkanlığında, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu , Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ile Zonguldak iş insanlarından oluşan heyet Ukrayna’nın Odessa Bölgesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu, toplantılara katıldı ve iş insanları yüzyüze görüşmeler yaptılar.

Odessa Valisi Zonguldak heyetini valilik kabul salonunda kabul etti. Kabulde Odessa Valisi ile birlikte OdessaBölge Yatırım Ofisi Başkanı, OdessaTurizm Yatırımcıları Başkanı, OdessaLiman Başkanı, ICC OdessaBölge Başkanı hazır bulundu. Odessa Türkiye Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ile Ticaret Ateşesi Dicle Temizsoy’da heyete eşlik etti.

Odessa Valisi ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ticaretin geliştirilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. Sonrasında yatırım destek ofisi ile liman başkanlıkları birer sunum yaparak potansiyel iş imkânlarını anlattılar. Odessa da faaliyet gösteren bir filo firmasının sunumu ile devam eden toplantı iki ülke iş insanlarının karşılıklı iş görüşmeleri ile sürdü. Toplantı sonrasında Odessa ICC ile, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası , Devrek Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliğini arttırma anlaşması yapıldı. Karşılıklı hediye takdimlerinden sonra Zonguldak Heyeti Kherson’aharaket etti.

Odessa temasları hakkında bilgi veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, "Karadeniz’de Zonguldak’ın hemen karşısında bulunan Odessa ve Kherson ile Turizm ve Ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Hem limanlarımız hem de havaalanımız buna müsait.  Odessa da çok güzel karşılandık ve faydalı görüşmeler yaptık , anlaşmalar imzaladık. Kherson da ziyaretlerimize devam edeceğiz. İlimiz turizmine ve ticaretine yönelik olumlu bağlantılar kurmuş olarak buradan ayrılıyoruz" dedi.