CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı’nın gönderdiği yazılı açıklamada, partili Kadın Yöneticiler, Kadın Kolları ve Gönüllü kadınların 16 Nisan Anayasa Referandumu için ‘Hayır’ çalışmalarına hız kesmeden devam ettikleri şöyle bildirildi:
Sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP’li Kadınlarımız Kışla, Elmatepe, Ömerli, Ören, Süleymanlar, Çavdarlı, Balı ve Kırmacı Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahallelerdeki bütün evleri kapı kapı dolaşan kadınlarımız, referandumda neden Hayır oyu kullanılması gerektiğini anlatıyor.

Meydanlarda anayasa anlatan Genç, yaşlı, kadın, erkek memleketin dört bir yanından bir itiraz yükseliyor şimdi. Bu umudu büyütenlerin yanında kadınlarımız her evde, her vatandaşımızın yanında usanmadan anlatmaya, bilgi vermeye devam ediyor.

Kadınlarımız her bir vatandaşımıza “bu bir seçim değildir artık bizim için eskilerin tabiri ile bir var oluş mücadelesidir. Çünkü bu ülkede olan bitenler haysiyetimize dokunuyor çok uzun zamandır. Bu topraklara barış gelsin dediği için hain ilan edilen, fikri, sözü, inancı, seçimi, yaşayış biçimi yok farzedilen, hayatları hiçe sayılan, onurları ayakları altına alınmak istenen milyonlarca insanın itirazıdır Hayır” diye anlatıyorlar.

Kadınlarımız her insanımıza “Bu ülkenin bir evladı olarak ‘Hayır’ diyeceğim çünkü hayallerinden vazgeçmeyen ve bir umudu büyütmeye devam eden insanlarla yan yana yürüyorum.” Diyorlar.

Kadınlarımız hiç kimseyi ayırt etmeden “ hep birlikte oturacağımız sofralarda dostluğa ve aydınlık bir geleceğin ışığına ihtiyacımız var” mesajını Hayır ile veriyorlar.

Vatandaşlarımızın desteği ile hep beraber İçimizde taşıdığımız tüm iyi niyetleri pekiştirerek ve önceki olumsuzlukları unutarak, kardeşçe geleceğimizi  yeni baştan yazmak için.. ‘Hayır’ diyorlar.

Kadınlarımız, Yurttaşımızın borçlanarak yaşarken, zorunlu dayatmalara geçit vermemek için, İşsizlik fonunda biriken ve işsizlere ödenmeyen paraların, "teşvik" ve "varlık fonu" adı altında patronlara peşkeş çekilmesine müsaade etmemek için Hayır demeye devam edeceklerdir.





Kadınlarımız, Anayasa teklifinin bir kişiye tek bir imzayla sendikaları kapatma, grevleri yasaklama, kıdem tazminatlarını kaldırma, toplu iş sözleşmelerini askıya alma, haklarını bile ödemeden istediğini işten atma yetkisi vermemesi için Hayır, yüzbin kere Hayır demeye devam edeceklerdir.

Kadınlarımız, “İşçilerin hakları tek bir kişinin kararına bırakılırsa, o hakları meydanlarda, mahkemelerde,  grevlerde, mecliste savunmak ve o hakları kazanmalarının önünün kapatılmaması için Hayır” diyeceklerdir.


CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımızın kadın üyelerinin çalışmaları 16 Nisan’a kadar aralıksız devam edecek olup , çalmadık kapı, dokunulmayan vatandaşımız kalmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisinin her bir kadını, üyesi ve gönüllü kadınları ile beraberdir. Her zaman Birlik olmanın, kardeşçe yaşamanın devamı için Hayır’ı anlatmaya, geleceğimiz için “Hayır” demeye devam edeceklerdir.


RAMAZANLI KÖYÜ’NDE DE “HAYIR” SESLERİ

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesindeki propaganda çalışmalarını mahalle ve köylere gerçekleştirdikleri ziyaretlerle sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, Ramazanlı köyündeki çalışmaları da  değerlendirdi.

Beraberinde ilçe örgütü yöneticileri ve örgütün eski başkanlarından Hayrettin Kartal ve  eski yöneticiler birlikte Ramazanlı  köyündeydiler.





"CUMHURİYETE İNANANLARA GÜVENİMİZ TAMDIR”

Ocakcı, “Türk halkına dayatıldığı Anayasa Değişikliği Paketi'nin yine halkımız tarafından karara bağlanacağı 16 Nisan'a sayılı günler kaldı.  Son yıllarda büyük ve onulmaz sorunlarla mücadele etmek mecburiyetine itilen yurttaşımız, bu referandumun günümüz şartları içinde gerçekleştirilecek olmasını gereksiz görmekle birlikte, yaşamak zorunda bırakıldıklarının da etkisiyle hayır oyunda birleşecektir. Cumhuriyete inanlara güvenimiz tamdır.  Zira, halkımıza dayattıkları bu 18 maddelik değişiklik paketi ile Türkiye, sonu belirsiz bir yol ayrımına sürüklenmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, bu değişiklikler onandığında yok alma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.”, dedi. Ocakcı, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:


"ÜLKEMİZİ EYALETLERE AYIRMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR"


"... Yurttaşlarımız, bu referandumda çağdaşlığın, demokrasinin, özgürlüklerin ve hukukun üstünlüğünün temel alındığı parlamenter rejimin mi, yoksa tüm yetkileri elinde tutan, istediği her şeyi kimseye hesap vermeden yapabilen bir kişinin saltanatının mı tercih edileceğini biliyor. 16 Nisan'da, halkın baskı ve zulüm altında yaşadığı, temel hak ve özgürlüklerin olmadığı, gerici diktatörlük altında bir yaşam tercih edilmeyecektir. Ülkemizi eyaletlere ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ocakcı, Tek bir kişinin hepimizin hayatı üzerinde böylesi sınırsızca tasarrufta bulunabilmesine razı mı geleceğiz? Tek bir kişinin arzusu ve mutluluğu için milyonlarca insanın özgürce yaşama hakkını kendi elimiz ile teslim mi edeceğiz?  Tek bir kişinin tüm yetkileri elinde toplayacağı, denetlenemez, kontrol edilemez, keyfi bir rejim ile yönetilmek istiyor muyuz? ", sorusunu sordu.




“BİZİM İÇİN HAYIR DEMEK…”

Ocakcı konuşmasının devamında " Bizlere hukuka ve hayata dair bildiklerimizi öğretmiş, adil ve özgür bir dünyada yaşamanın kıymetini anlatmış, buna olan inancı aşılayarak bu dünyadan geçmiş insanlara karşı vefa borcumuzdur Hayır demek.  Güzel günler göreceğiz, güneşli günler dediğimiz çocuklara, ardımızdan gelen ve mutlu bir geleceği hak eden gençlere karşı yükümlülüğümdür ‘Hayır’ demek. Bu memlekete dair, insanlığa dair hayalleri olan ve o hayallerinden asla vazgeçmeyecek olanlarız bizler, bu memlekette hatıraları olan ve o hatıralara sahip çıkan bizler. Hayallerimize layık olmak, hatıralarımıza sahip çıkmaktır bizim için ‘Hayır’ demek.”  diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ramazanlı köyü sakinlerinin sorularını yanıtlayan ilçe başkanımız ve beraberindeki yöneticiler bir süre köy sakinleri ile sohbet ettikten sonra Ramazanlı köyünden teşekkür ederek ayrıldı.