Kdz. Ereğli'nin Erdemir'den sonraki en büyük kurumu olan Tat Metal Çelik Sanayi tesisinde 20 Haziran 2018 tarihinde başlayan grevde son anda yeni bir gelişme yaşandı.

İşyerinde yetkili sendika olan Türk Metal'e Tat Metal'den gelen "gelin görüşelim" haberinin ardından sendikanın Kdz. Ereğli Şube yöneticileri bu çağrıya "evet" dediler.

Yapılan görüşmelerin ardından ise 21 Haziran tarihi itibariyle anlaşma sağlandı.

Alınan bilgilere göre, sözleşmede olmayan ikramiye, fazla mesai yeni sözleşmede yer alacak, gece ve kıdem zammıda ilave edildi. Yaklaşık işçiye ise yüzde 35 oranında artış sağlanacağı öğrenildi.

 

SENDİKANIN RESMİ AÇIKLAMASI İSE ŞU ŞEKİLDE:

Tat Metal Aş.ikinci dönem sözleşmesi inanan ve direnen Tat Metal emekçilerimizin onurlu duruşlarıyla 2.gününde bağıtladı.

İmzalanan sözleşmede;

Tat Metal 1.dönem sözleşmesinde bulunmayan;ikramiye,gece çalışma farkı,fazla mesai,kıdem zammı hakları ve ortalama ücret artışlarıyla birlikte sözleşmenin 1.yılı için %35 oranında artış sağlanıp,daha önce 800tl olan sosyal haklar 1500 tl'ye artırılarak Tat Metal Aş.2.dönem sözleşmesi 2 yıllık olarak bağıtlanmıştır.

Bizleri bu süreçte biran olsun yalnız bırakmayan Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Sayın Pevrul KAVLAK'a,Genel Merkez Yöneticilerimize,Tat Metal AŞ.Baştemsilcimiz Sevgili Kuntay Baykal kardeşime,Ereğli Şube Görevlilerimize,Tat Metal Aş.Yöneticilerine ve bu başarıda herkesten daha fazla pay sahibi olan Yiğit Tat Metal Emekçisine yürekten teşekkür hepimize hayırlı olmasını diliyorum.Allah tüm üyelerimizi sağlık,sıhhat ve huzur içerisinde 3.döneme ulaştırmayı nasip etsin.

Herzaman dediğimiz gibi;  'Üretmek, kazanmak, kazandırmak istiyoruz"