Kdz.Ereğli'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta yaklaşık 2 bin kişi vatanın birlik ve beraberliği için dua etti.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ereğli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından ilçedeki özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Hazreti Muhammed’in hayatından kesitler sundu.


"HER GÜZEL HUY ONDA ZİRVE NOKTASINDA"
Kuran’ın sözleri ve manası ile mucize olduğunu anlatan Nursaçan, “Kuran yaşayan mucizedir. Ya yetiştirdikleri, cahiller alim olmuş, zalimler adil olmuş, vahşiler medeni olmuş, anarşi yerini huzura, tefrika yerini tevhide bıraktı.
Bunlar vahiy kontrolünde rabbimizin mektebinde yetişmişler. O yüzden bakın, otoriter muzaffer komutan olmak isteyen, otoriter adil olmak isteyen, başarılı belediye başkanı olmak isteyen, şükreden, zengin olmak isteyen, mutlu aile reisi olmak isteyen ona baksın. Her güzel huy onda zirve noktasında” dedi.


"HEDİYELEŞİN, BİRBİRİNİZİ SEVERSİNİZ"

“Kendiniz için arzuladığınızı başkaları için de arzulamadıkça imanınız olgunluğa ermez” diyen Nursaçan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı hakikaten teması her yıl güzel ama bu yıl ayrıca güzel. Bakın efendimiz ne buyuruyor, ‘Allah’a yemin ederim iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. Birbirinizi sevmenin yolu selamlaşma, tokalaşmadır. Tokalaşın gönüllerinizden kin gider. Hediyeleşin, birbirinizi seversiniz. Benim için birbirini seven benim için birbirini ziyaret edenleri sevmek bana görev.’ Allah tarafından sevilmeyi arzu ediyorsan birbirimizi seveceğiz, gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim bu dünya kimseye kalmaz. Sevgi ile bakır altın, zindan saray, karanlıklar aydınlık, acılar tatlı olur, rahman olan Allah’ın kuluyuz, rahmet peygamberinin bağımlısıyız, şevkatle, merhametle, muhabbetle görevliyiz. Mahşer günü bir kısım insanlar görülüyor, şehit değil, peygamber de değil, ama onların makamına şehitler, peygamberler imreniyor. Onlar Allah için birbirini seven insanlar. Ben doğu, batılara gidiyorum. Afrika, Amerika’ya gidiyorum gelince vatanım diyorum”


"AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM"

Türk insanını birbirine düşürmek isteyenler oyunlar oynandığını ifade eden Nursaçan, “İşte elin oğlu böyle bizi birbirimize düşürebilmek neden meydanda savaş edeceğim, kendi evinde idam edeyim birbirine onları düşüreyim, sen doğulu, sen batılısın sen şusun gelin biz bu oyunlara gelmeyelim. Aklımızı başımıza alalım” dedi.

Nursaçan, vatanın birlik ve beraberliği için yaptığı duada ise şu ifadelere yer verdi:

“Bayrağımızın rengini soldurma, gönderimizden indirme, ezanımızı dindirtme, bayrağımızı daim eyle. Mülk senin gönüllerimiz senin elinde, yüzyıllardan beri acıda tatlıda bir ve beraber olan aziz milletimizi birlikte dirlikte daim eyle. Birliğimizi dirliğimizi ihlal etmek isteyenlere fırsat verme, çevirmek istedikleri entrikaları başlarına makus eyle”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından Nursaçan’a çeşitli hediyeler verildi.

Konferans yoğun ilgi görürken bazı vatandaşlar salona giremeyerek döndü. 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)