Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)’de yapımı tamamlanan "Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri" ve "Diyabet ve Obezite Uygulama ve Araştırma Merkezi"nde incelemelerde bulunduBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve beraberindeki heyet ile birlikte Milli Egemenlik Caddesi’nde yapımı tamamlanan "Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri" ve "Diyabet ve Obezite Uygulama ve Araştırma Merkezi"ni gezerek incelemelerde bulundu.

Yapımına 2013 yılında başlanan yüzme havuzu tamamlandı.  Üniversiteye ve tüm Zonguldaklıların hizmetine sunulacak yarı olimpik yüzme havuzu kentte önemli bir boşluğu dolduracak.

Çalışmalarda sona gelindiğini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER “Yarı olimpik yüzme havuzunu da içeren spor kompleksimizi çok yakında hizmete açacağız. Hem Üniversitemize hem de Zonguldak'a böyle bir tesisi kazandırmaktan son derece mutluluk duymaktayım. Tesisin açılmasıyla öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz için çok önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız.  Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz da vermiş olduğu eğitimin kalitesini artıracak önemli bir tesise kavuşmuş olacaktır. Bülent Ecevit Üniversitesi; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretimi faaliyetlerinin her geçen gün kapasite ve kalitesini artırma yolundaki yürüyüşüne kararlı ve kendinden emin adımlarla devam etmektedir.” dedi.

Diyabet ve Obezite Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki  incelemelerinde Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer “Kamuya bağlı ilk merkez olan Obezite Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bölgenin çok ihtiyaç duyduğunun bilincindeyiz. En yakın zamanda merkezimiz Zonguldaklılar'ın, öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin hizmetinde olacaktır.” dedi.