Zonguldak Belediyesi Lavuar Koruma Alanı ve Çevresi Proje Yarışması'nın jüri üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, başta Jüri Başkanı Prof.Dr.Gülşen Özaydın olmak üzere bütün jüri üyelerine teşekkür belgesi verdi.
Lavuar Koruma Alanı ve Çevresi Proje Yarışması Sergi Salonu'nda yapılan toplantıda, Başkan İsmail Eşref, Lavuar Alanı Proje çalışmalarıyla ilgili jüri üyelerinin son günü olduğunu belirtti. Eşref, bu vesile ile jüri üyelerine teşekkür belgesi verdiklerini belirterek şöyle konuştu;
"ZONGULDAK ÇOK GÜZEL BİR PROJEYE KAVUŞACAK"
"Dört aşamalı elemenin ardından yarışma sonuçlandı. Dördüncü aşama demek, puanların verilmesi ve beş mansiyonun bile belli olması demek. Yarışmaya katılan 32 projemiz var. Bu 32 adetten şu ana kadar yapılan elemelerle 8'e düştük. Bunlar en güzel projeler, tabi bunun birincisini seçmek daha önemli. Bu düzenleme Zonguldak'ta yüzyıllarca hizmet edecek düzenlemedir. Bu proje çok önemli… Bunun için başta Rektörümüz Bektaş Açıkgöz'e, TTK Genel Müdürümüz Burhan İnan'a, jüri üyelerimize ve kamu görevlilerine teşekkür ederim. Üniversitedeki hocalarımızla birlikte doğru seçimi yapmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki, Zonguldak çok güzel bir projeye kavuşacak. Dereceleri 24 Haziran tarihinde yapacağız. Çünkü şartname gereği 24 Haziran açıklanması gerekiyor. Halka sunumu da 24 Haziran'dan sonra tekrarlanmış olacak."
Jüri Başkanı Prof.Dr.Gülşen Özaydın ise, bu projede görev almaktan büyük onur duyduklarını belirterek, "Grizu faciası nedeniyle Zonguldaklılarımıza baş sağlığı diliyorum. Bu süreçte hepimiz çok üzüldük. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşamayız" dedi.
MUSLU; "DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI"
Jüri Üyesi GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da, "Zonguldak ve maden işçileri adına sizlere 17 Mayıs tarihinde Karadon'da meydana gelen kazada acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Madencilikte zaman zaman kazalarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ama buna kaza demeye dilimiz varmıyor. Çünkü alınması gereken birçok iş güvenliği önlemi alınmadı. Ama maalesef taşeron firma tarafından o arkadaşlarımız iş güvenliği önlemleri alınmadan denetimsiz, kontrolsüz ocaklara indirildi. Böyle olunca da kazalarda kaçınılmaz hale geldi. Ülkemizde Edirne'den Şırnak'a kadar denetimsiz, kontrolsüz patlamaya hazır binlerce ocak var. Eğer iş güvenliği tedbirleri alınmazsa bu manzaralarla karşılaşacağız. Mutlaka Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda üzerine düşeni yapmalı ve denetimler sıklaştırılmalı" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından başta jüri başkanı olmak üzere bütün jüri üyelerine teşekkür belgeleri verildi.