Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz, Zabıta Komiseri Tekin Ateş ve yanlarındaki iki kişinin balık satıcıları tarafından kurşunlanarak yaralanmasının ardından başlayan olaylar durulmak bilinmiyor.

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in hastane önünde onlarca polisin yanında tehdit edilmesiyle tırmanan olaylar, ertesi gün Merkez Çarşısı'ndaki Balık Pazarı baskınıyla devam etmişti. Akşam saatlerinde ise, Zonguldak Belediyesi tarafından kiralama yöntemiyle hizmet alımı yapılan ve üzerinde "zabıta" amblemi bulunan 67 EY 805 plakalı araç, Site dolmuş duraklarında park halindeyken kundaklanarak yakıldı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Polis, olan biteni sadece seyretmekle yetiniyor.

KUNDAKLAMA GÖZDAĞI MI?
Camı kırılarak koltuk döşemesi ateşe verildiği tahmin edilen araçtaki yangın, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince söndürüldü. Kundaklandığı belirlenen kamyonetle ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri de çalışma yaptı.  Kundaklamanın son günlerde gündemden düşmeyen balık tezgahlarının kaldırılması olayıyla ilgili olduğunu iddia ediliyor. Polis olayın ardından başlattığı araştırmada O.T. gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.Öte yandan zabıta ekiplerinin denetim ve baskınlarına rağmen, Soğuksu'da balık satışı dün de devam etti.