Alaplı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde denetim yaptı.

Alaplı Belediyesi Zabıta ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol Görevlileri ilçe Merkezindeki okul kantinlerinde çocukların sağlığına zararlı ürünlerin satışlarının yapılıp yapılmadığı hijyen, ruhsat ve son kullanım tarihleri denetimlerini gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürü Şeyda Daşgın, öğrencilerin okul kantinlerinde daha hijyenik ortamda alışveriş yapabilmeleri için denetimlerin artarak devam edeceğini belirtildi.

Özellikle öğrencilerin tükettikleri gıda ürünlerine yönelik incelemeler yaptıklarını ifade eden Daşgın, “Özellikle öğrencilerin tükettikleri gıda ürünlerine yönelik incelemelerimizi yaptık. Satılan ürünlerin çeşitleri, çocukların sağlığı açısından zararlı ürünler var mı yok mu tamamını kontrol ettik. Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda yapılan denetimler kapsamında, okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgiler vererek uyarılarda bulunduk. Çocuklarımızın hijyenik, sağlıklı ve daha güvenli ortamlarda öğrenim görebilmeleri için denetimlerimizi devam ediyoruz.” dedi.