190. Zabıta haftası kutlamaları kapsamında, Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğiyle Kan Bağışı kampanyası düzenlendi.

 

Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

 

Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kuruluşunun 190.yıldönümü ve Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle, kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi.

Kdz.Ereğli Belediyesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, zabıta ve belediye personeli ile vatandaşlar kan verdi.

 

‘BU ORGANİZASYONLAR ÖRNEK OLMALI’

 

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Mehmet Günaydın, Kdz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile ortaklaşa kan bağışına personelin ilgi gösterdiğini belirterek; “Zabıta arkadaşlar kampanyamıza ilgi gösteriyorlar. Bu çeşit organizasyonların tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını bekliyoruz. Çünkü kan, kaynağı sadece insan olan, her zaman acil ve sürekli ihtiyaç olan tek ilaçtır. Ereğli halkı da sağ olsun, kan bağışı konusunda son derece duyarlı. Bu duyarlılığın da tüm ilimize örnek olmasını diliyoruz” dedi.

 

“KAN BAĞIŞI EREĞLİ’DE İKİYE KATLANDI”

 

Türk Kızılayı Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay da ilçede kan bağışında bulunan vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını belirterek, Kdz.Ereğli Belediyesine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

Oktay; “Karadeniz Ereğli’de kan bağışı kampanyalarımızda toplanan kan sayısı 4 binlerden, 8 binlere kadar yükselmiştir. Bu da emekle oluyor. Ereğli şubesi olarak biz her zaman kan toplayan kan merkezimizin yanındayız. Kdz.Ereğli Belediyesi ise şubemizin her zaman yanında. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal’a teşekkür ediyorum” dedi.

 
Haber Merkezi