Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, ağabeyi, yeğeni ve zabıta komiserine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından önce saldırıda kullanıldığı belirtilen araç ardından da zanlılar yakalandı.


Zabıta Müdürü Nejat Uludüz'ün Kavaklık mevkiinde bulunan kendisine ait iş yerine gelen saldırganlar tarafından Uludüz, ağabeyi Necmi Uludüz, yeğeni Nedim Uludüz ve zabıta Komiseri Tekin Ateş, darp edilmiş ardından zanlılar ayaklarına ateş ederek, olay yerinden uzaklaşmıştı. Olayın ardından yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, olay yerinden kaçan zanlıların kimliklerini tespit eden polis ekipleri geniş çaplı araştırma başlatmıştı. Yapılan saldırının ardından saldırganlara ait olduğu tahmin edilen
67 DV 815 plakalı kamyonet, İncivez Mahallesi Muslu Sokak'ta terkedilmiş olarak bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri yaptıklarının incelemede aracın sol kapı kolunda kan izleri bulundu. Araçta, 'kötü çocuklar' anlamına gelen ve büyük karakterle yazılmış, ingilizce kelimeler ise dikkat çekti. Polis ekipleri, aracın hemen yanındaki ormanlık alanda bir süre zanlıları aradı. Zanlıların alanda bulunamaması üzerine ise çağrılan çekici ile araç, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Azsayiş Şubesi'nin bahçesine götürüldü.

Aracın bulunmasının hemen ardından polis, saldırganları da kısa sürede yakalamayı başardı. Yakalanan saldırgan sayısı öğrenilemezken, aralarında balıkçılık yapan B.L.'nin de bulunduğu öğrenildi. Yakalan zanlılar, sorguları yapılmak üzere Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü.
Öte yandan, olayın meydana geldiği büfe ve bakkalın bulunduğu bölge sessizliğe bürünürken, geride cam kırıkları ve kan izleri kaldığı görüldü.