Çatalağzı Belediyesi Zabıta Amirliği ve Zonguldak belediyesi Ölçü ve ayar biriminde görevli personeli Ruhi Dolgun tarafından, ölçüm ve tartı aleti kullanan işyeri sahiplerinin, mühür süresini doldurmuş ölçü ve ayar aletlerinin periyodik muayenesine başladı. Muayenelerde, tartı ayarı ve tartı mührü kontrol ediliyor. Ölçü ve ayar aletlerinin kontrolleri, bir hafta boyunca devam edecektir.
Periyodik muayenenin yapılması için, zabıta komiserliği tarafından verilen beyannamelere, kullanılan ölçü aletlerinin cinsi, markası, numarası ve kapasitesi gibi bilgilerin doldurulup yine zabıta komiserliğine teslim edilmesi gerekiyor.
YÖNLENDİRMELER YAPILIYOR
Yapılan muayenelerde mühürsüz ya da mührü kopuk olduğu tespit edilen tartı aletleri ise Sanayi Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu yetkili tamirhanelere yönlendiriliyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Çatalağzı Belediyesi  Zabıta Komiseri Engin Taşdemir şunları kaydetti:
"Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçü ve Aletleri Muayene Yönetmeliği'ne göre; ölçü aletlerinin periyodik olarak muayeneden geçirilmesi gerektiğini, söyledi. Kullanım özelliğini kaybetmiş, damgaları koparılmış, hileli kilo ve tartı aletlerinin kullanımına hiçbir suretle izin vermiyoruz." Ölçü aletleri kullanan işyeri sahiplerinin periyodik muayenelerini bir an önce yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Taşdemir, "Yapılacak ani denetimlerde muayenesiz ve mührü kopuk olduğu belirlenen ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahipleri hakkında yasal işlem uygulanacaktır" diye konuştu. 
DAMGASIZ OLAN
TERAZİLERE EL KONULUYOR
Çatalağzı Belediyesi Zabıta Amirliği ve Zonguldak Belediye Ölçü ve ayar biriminde görevli personeli Ruhi Dolgun ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Pazar denetimde, Pazarlarda esnafın kullandığı tüm elektronik ve masa teraziler kontrol edildi. Denetimlerde ölçü aletlerinin mühürleri ve doğru tartıp tartmadıklarına bakılırken, yanlış tartan, damgasız olduğu tespit edilen terazi ve kilolara el konuluyor."
Çatalağzı Belediyesi  Zabıta Komiseri Engin Taşdemir, Çatalağzı halkının daha güvenli ve daha sağlıklı bir biçimde alışveriş yapması için zabıtanın denetimlerine ara vermeden devam edeceğini, yaşanan bir sıkıntıda halkın pazarda direkt zabıtayı bulur ise sorun varsa yerinde çözülebileceğini belirtti.