Çatalağzı Belediyesi Zabıta Amirliği denetim ekipleri Çatalağzı semt pazarlarına yönelik denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Ekipler özellikle pazarlarda satışa sunulan gıda ürünlerinin yasalar doğrultusunda hijyenik şartlara uyması konusunda büyük titizlik gösteriyor.
Denetim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Zabıta Komiseri Engin Taşdemir; semt pazarlarında açıkta gıda maddesi satan esnafların satışa sundukları gıda maddelerinin ambalajlı ve kapalı kaplarda teşhir etmeleri konusunda uyarılarda bulunduklarını belirterek, uyarıları dikkate almayan ve ürünlerini hijyenik şartlarda satmayan esnaf hakkında yasal işlem yapıldığını söyledi. Semt pazarlarındaki hijyen denetimlerinin aralıksız bir şekilde sürdürüleceğini; Fiyat etiketi bulunmadan satış yapan esnafı da uyararak etiketlerini asmalarını istedi. Satıcılara ait terazileri de inceleyen zabıta ekipleri herhangi bir usulsüzlük bulmadılar. Açıkta satılan peynir ve benzeri ürünleri satanları ürünleri kapalı satışı konusunda uyarırken dolapların çalışıp çalışmadığı da kontrol edildi. Semt pazarlarındaki hijyen denetimlerinin aralıksız bir şekilde sürdürüleceğini belirtirken, bu konuda pazarlardan alış veriş yapan vatandaşlarında dikkatli olmalarını istedi.
Denetimlerde ayrıca şeker, tatlı, et ve süt ürünleri satıcılarının da aynı şekilde denetimlerden geçirdiklerini söyledi. Kontroller esnasında dilencilerle de mücadele ettiklerini anlatan Taşdemir, Ramazan ayı ile birlikte sayıları artan dilencilerin belde dışından gelenler olduğunu dile getirdi. Bu tür denetimlerin sıklaştırılarak devam edeceğini, vatandaşın sağlığıyla oynanmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini bildirdi.  Vatandaşların huzur ve güven içinde alış veriş yapabilmeleri için ekiplerin denetimine devam edeceği vurgulandı.