Bisikletin kadınlar tarafından kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak hedefiyle başlatılan "El Ele Elden Ele 81 İlde Türk Kadının Zaferi" projesinde Zonguldaklı kadın bisikletçiler Türk bayrağını Bolu bisiklet ekibinden devraldı.

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 19 Mayıs'ta başlatılan ve 30 Ağustos'ta sona erecek proje kapsamında kadın bisikletçiler, hem sağlıklı yaşam ve mutlu insanlar için bisiklet sporunun gerekliliğine vurgu yapmak hem de trafik kaosuna "dur" demek için pedal çeviriyor.

81 ilin kadın bisikletlilerinin buluştuğu, erkek bisikletlilerinin de destek verdiği projede daha önce Türk bayrağını devralan Bolu ekibi, bayrağı Zonguldak ekibine teslim etti. 

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Zonguldak İl Temsilcisi Nurdan Candan, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin bir parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti.

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Bolu İl Temsilcisi Merve Özacar da bisiklet kullanımına yönelik farkındalık yaratmak istediklerini ve bunda da başarılı olduklarını belirterek, " Bayrağımızı gururla taşıdım ve teslim ettim. Zonguldak ekibinin yolu açık olsun." diye konuştu.