Atatürkçü Düşünce Derneği   Kdz. Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu Adına 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımlayan Başkan Semih Özkök Atatürk’ün gösterdiği yolda şerefle yürümenin onuruna vurgu yaptı.

 

  

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği   Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök “19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal ATATAÜRK 21-22 Haziran 1919  tarihlerinde toplanan Amasya kurultayı sonuç bildirgesinde yer alan  “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim va kararı kurtaracaktır” ilkesi ile Kurtuluş Savaşı resmen ilan edilmiş, 23 Temmuz ile 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında toplanan Erzurum ve 4 Eylül 1919 da toplanan Sivas Kongresinden sonra 26 Ağustos 1923 Büyük Taarruz ve  30 Ağustos 1923 te “Makus talihini” kendi bilek ve yürek gücü ile yenen Türk’ün en büyük ve dünyaca ünlü zaferini içten kutlamaktayız” dedi.

 

Özkök açıklamasına şöyle devam etti:

 

Bugün bu uzun sürecin zafer tacını kutlarken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gençliğe hitabesindeki şu yürek yakan satırları tekrar yaşıyor olmaktan büyük üzüntü duymakta, ve tekrarlamakta yarar görmekteyiz.

 

“İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir”

 

İşte Atatürkçü Düşünce Dernekleri, her yaştaki gençlerden oluşan yürekli üyeleri ile Atatürk’ün gösterdiği bu yolda canları pahasına yürümekten sadece şeref duyacaklardır.

 

Yollar kapalı ise açmak, Ufuk karardıysa aydınlatmak , Yurdumuz işgal altında ise kurtarmak , başarılamayacaksa ülkenin yurttaşı olmuşuz ne gam. Yurdu olmayan yurttaş olamaz.

 

Bize bu ahlakı yerleştiren başta Başkumandan Gazi Muatafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bü güzel toprakları bize vatan yapan silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizin önünde tazim ile eğilirken 30 Ağustos Zafer Bayramımız Tüm ulusumuza kutlu olsun