26 Ağustos 1922'de Kocatepe'de başlayıp 9 Eylül'de İzmir'in düşman işgalinden kurtarılması ile sona eren "Büyük Taarruz"un yıldönümünde, Kurtuluş Savaşımızı gerçekleştirerek bize özgürlüğümüzü kazandıran ulusal kahramanlarımızın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

En son Türk Devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan ve Cumhuriyeti ilan ettiren Kurtuluş Savaşımızın en önemli aşaması 26 Ağus tos 1922 tarihinde Afyonkarahisar Kocatepe'de başladı. Eşsiz Komutan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri" emrini  verdiği Büyük Taarruz 30 Ağustos 1922'de Kocatepe'de elde edilen zaferle sona erdi. Büyük Taarruz Kocapete'de  devam eden ve 9 Eylül tarihinde de İzmir'in düşman işgalinden kurtulması ile ülke topraklarının düşmanlardan temizlenmesi ile sona eren Kurtuluş Savaşı'nın bu büyük meydan muharebesinin yıldönümü törenlerle kutlanacak.

KDZ. EREĞLİ'DEKİ TÖRENLER
Saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. İstiklal Marşı ve bayrağın göndere toka edilmesinin ardından ilk tören sona erecek. İkinci etkinlik ise Karadeniz Bölge Komutanlığı Subay Gazinosunda icra edilecek. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kd. Albay Ali Sadi Ünsal kutlamaları kabul edecek. Geçit töreni ise Cumhuriyet alanında gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da folklor gösterileri ile başlayacak törenlerde Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kd.Albay Ali Sadi Ünsal törene katılanların bayramını kutlayacak. İstiklal marşının okunmasının ardından Deniz Kurmay Binbaşı Özgür Erken günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erecek. Sat 14.00-16.00 saatleri arasında limanda bulunan askeri gemiler halkın ziyaretine açılacak. Resepsiyon ise saat 20.30’da Subay Gazinsonuda gerçekleştirilecek. Yine belirli grupların katılımı ile içe dönük gerçekleştirilecek resepsiyonun ardından fener alayı yapılacak. Bağlık Polis karakolundan başlayacak olan ve Karadeniz Bölge komutanlığına kadar sürecek olan fener alayına yine Kdz.Ereğli halkının ilgi göstermesi ve bu büyük coşkuyu Kdz.Ereğli’ye yakışır şekilde kutlaması bekleniyor.