Tüketici Hakları Derneği (THD) Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu, Mayıs toplantısında katı atık bedelini konut başına 1 liradan 4 liraya çıkaran Zonguldak Belediye Meclisi'ne seslendi:
Katı atık bedeline yapılan zammın geri alınmasını isteyen THD Şube Başkanı Topaloğlu'nun açıklaması şöyle:

"İLK İŞLERİ ZAM OLDU"
"29 Mart yerel seçimlerinde halkımızın büyük çoğunluğunun oyunu alarak yerelde iktidar olan CHP'li sosyal demokrat Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi'nin ilk icraatı, katı atık toplama ve taşıma işlemine zam yapmak oldu. Zammın hiçbir makul gerekçesi yok. Zam geri alınmalı. Yıllardır yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımızı siyasi iktidarlar ve yerel yönetimler değişik adlarla zamlar yaparak vatandaşlarımızı hayatından bıktırma noktasına getiriyor. Belediyenin asli işlevi olan su, yol, temizlik ve alt yapı belediyenin olmazsa olmazlarıdır. Bu hizmetleri yerel yönetimler, en ucuz şekilde vatandaşa sunmak zorundadır. Belediye Başkanımız geçmişte 8 yıl belediye başkanlığı yaptı. Dolayısıyla belediyenin içinde bulunduğu durumu en iyi bilenlerden biri… Kendi söylemiyle 5 yıllık bir tatilden sonra yeniden Belediye Başkanı seçildiğinde, geçmişte kendisine seçimi kaybettiren uygulamaları sürdürmek niyetinde olduğu anlaşıldı. Bunun en iyi göstergesi bundan önceki Meclis'in aldığı kararda ticarethaneler ve konutlarda aylık 1 TL olarak belirlenen katı atık, taşıma ve toplama işlemine çiçeği burnundaki Belediye Başkanımız ve kendilerini 'sosyal demokrat, Atatürkçü, ulusalcı, sosyalist' diye tanımlayan Meclis üyelerinin oylarıyla konutlarda 1 TL'den 4 TL'ye, ticarethanelerde 1 TL'den 10 TL'ye yükseltilmesi oldu.
Esas anlamadığımız nokta, Belediye Meclisi daha önceki Meclis kararlarını dikkate almadan zammın uygulama tarihini Ocak ayını da kapsayacak şekilde geriye dönük olarak işletilmiş olması. Bu konuda Tüketici Haklan Derneği olarak her türlü girişimde bulunacağımızı ifade etmek istiyoruz."

"ÖĞRENMEK İSTİYORUZ"
"Şimdi öğrenmek istiyoruz: Belediye Başkanımız ve Meclis Üyeleri, belediyenin açıklarını kapatmak için hangi zam mı yapacaklar? Belediye katı atık taşıma işini özel sektöre mi yaptırıyor, yoksa kendi imkanlarıyla mı yapıyor? Ticarethanelerden 10 TL talep edilirken hangi kriterler kullanıldı?
(Büyük mağazalarla, küçücük bir dükkanı aynı kefeye koymak gibi) Belediye Başkanımız ve CHP'li Meclis Üyeleri, bu zam kararından derhal vazgeçmeli; Belediye yönetimi kaynak yaratarak bu sorunu vatandaşın sırtına yüklemeden çözmeli. Aksi takdirde, dernek olarak her türlü yöntemle bu zammın gen alınması için çalışmalar yapılacak. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve tepkisini ortaya koymasını talep ediyoruz."